Vége a szünetnek! Újra visszaülnek a gyerekek az iskolapadba

Forrás: MTI/Rosta Tibor -
iskolakezdés szünet tanév
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeptember elsejével véget ért a nyári szünet minden iskolás korú számára, valamint a fiatalabbaknak is, akik az óvodákban kezdenek ma reggel.

Kinek öröm, kinek bánat, de szeptember elsejével véget ért a nyári szünet a fiatalok számára. Új tankönyvekkel, frissen befedett füzetekkel kezdik el az első iskolai napot összesen 1 millió 200 ezren. Közülük 750 ezer általános iskolás, 210 -210 ezer gimnáziumi és szakgimnáziumi hallgató és 96 ezer szakiskolás.

Képünk illusztráció Forrás: MTI/Rosta Tibor

A fiatalabbak is útnak indultak ma reggel ugyanis 320 ezer óvodásoknak is ma ért véget a szünet. Ebben a tanévben átalakul a szakképzési rendszer, ami egyelőre csak az első évfolyamot érinti. A korábbi rendszerhez képest könnyebbé válik a felsőoktatási szakirányú továbbtanulás, valamint a tanulók vagy az érettségi, vagy a technikus szak elvégzése után rögtön Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) elismert képesítések birtokában léphetnek a munkaerőpiacra.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A tanévkezdés egyben azt is jelenti, hogy sokkal több gyermek lesz ezentúl az utakon, ezért mától fogva fokozottan kell figyelnie az atósoknak, főként az iskolák és óvodák környékén. A mentők azt kérik a járművezetőktől, hogy az elkövetkező hetekben fokozottan figyeljenek a gyerekekre, és segítsék őket a biztonságos közlekedésben. Idén már négy gyermek vesztette életét közlekedési balesetben Magyarországon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.