Itt a nap hőse: 9 éves kisfiú élesztette újra a 2 éves öccsét

Forrás: Dreamstime -
kisfiú újraélesztés hős Németország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hősként ünneplik Németországban azt a 9 éves kisfiút, aki kimentette 2 éves kisöccsét a medencéből, utána pedig a mentők utasításait követve szakszerűen újraélesztette. Nagymamájuk csak rövid időre hagyta magukra őket. 

A két gyerekre a nagymamájuk vigyázott németországi otthonukban, Korbachban. Az asszony rövid időre hagyta felügyelet nélkül őket, de ez is elég volt arra, hogy a kétéves Rudolf kimenjen a kertbe és beleessen a medencébe - írja a BBC. A kisfiút - akinek a légzése is leállt - bátyja, a kilencéves Markus és a nagymama együtt húzta ki a vízből.

Képünk illusztráció Forrás: Dreamstime

Ezt követően az idősebb testvér hívta ki a mentőket, mivel az orosz származású nagymama nagyon rosszul beszél németül.

A kisfiú - a diszpécser utasításait követve - szívmasszázst adott az öccsének, és szájon át lélegeztette addig, amíg a mentők megérkeztek

, és helikopterrel egy frankfurti kórházba szállították. A mentősök és a diszpécser szerint a kisfiú a kezdeti pánik ellenére pontosan követte az utasításokat, amivel valószínűleg megmentette öccse életét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.