Itt van az ősz, itt van újra - Így alakul a hét időjárása

Forrás: Thinkstock -
eső időjárás zápor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az első igazi, esős, hideg, őszi napra ébredtünk.

Hétfőn ÉNy-on felől egyre többfelé alakul ki eső, zápor, főleg keleten zivatar is. A Dunántúlon kiadós csapadék ígérkezik. Az ÉNy-i szél nagy területeken erősödik meg, nyugaton és a középső tájakon viharos szél lehet.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Markáns lehűlés várható: az ország nagy részén már csak 16-22 fok között alakul a maximum, a Tiszántúlon lesz melegebb.

Kedden újabb csapadéktömb éri el az országot, mely eleinte a nyugati, később a középső területeken okoz újabb esőt, záport, zivatart. Néhol felhőszakadás is előfordul. Az északi szél erős marad. 18 és 25 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szerdán napközben fokozatosan csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen süt ki a nap. Az északi szél még élénk lesz. 25 fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála.

Csütörtökön és pénteken napos, meleg, nyárias időre van kilátás. Csapadék nem valószínű. Ismét mérhetünk 30 fok körüli maximumokat.

Hidegfronti hatásra kell számítani

Ilyenkor a hideg légtömeg elmozdul a meleg légtömeg irányába, és alatta helyezkedik el, melynek következtében intenzív légáramlások keletkeznek a határfelületen. A levegő hőmérséklete és páratartalma lecsökken, míg a légnyomás a hideg front megérkezéséig csökken, utána azonban emelkedik. A hideg front érkezését gyakran viharos széllökések, esetleg záporok, zivatarok, vagy jégeső is kísérheti. A front érzékenyek annak elvonulása után éreznek jellemző tüneteket, melyek közt megtalálhatók az

ízületi panaszok mellett a fejfájás, a reumatikus-, a gyomor-, a mellkasi fájdalmak, a vérnyomás emelkedése, vese- vagy epegörcs,

illetve gyakoribb lehet az asztmás, és az epilepsziás rohamok kialakulása is. Kiválthat még a hideg front, alvászavart, nyugtalanságot, de álmosságot és lassú reakciót is eredményezhet.

Hosszú Katinka legfrissebb fotójától megáll az észhttp://www.life.hu/news/20160905-hosszu-katinka-uszono-legfrissebb-feltoltott-fotojatol-megall-az-esz.htmlMint ismeretes, Hosszú Katinka hét arany- és négy ezüstéremmel zárt Moszkvában, a rövidpályás úszó-világkupa harmadik állomásán.News--Wow! Hosszú Katinka tizenegy éremmel zárta a moszkvai világkupáthttp://www.life.hu/news/20160904-hosszu-katinka-tizenegy-eremmel-zarta-a-moszkvai-vilagkupat.htmlHosszú Katinka hét arany- és négy ezüstéremmel zárt Moszkvában, a rövidpályás úszó-világkupa harmadik állomásán. NewsOrigoWakeXplorers: Boardozás, extrém körülmények, őzpörkölt és kakaós csigahttp://www.life.hu/news/20160904-wakexplorers-wakeboard-interju-szolath-szebasztiannak-es-joe-battleday-el.htmlAdrenalinnal teli napokon vannak túl a WakeXplorers boardosai. A magyar bajnok, Szóláth Szebasztián és a 16 éves brit tehetség, Joe Battleday a múlt héten bejárták hazánk legszebb tájait; szalmán és füvön csúszva wakeboardoztak a pusztában, sekély vizű duzzasztógátak betonkorlátján slide-oltak és százéves ciprusok között siklottak. Majd pedig exkluzív interjút adtak a Life.hu-nak. News--Elindult a magyar válogatott, hogy rommá verjék Feröert: Dzsudzsák máris posztot!http://www.life.hu/news/20160904-dzsudzsak-maris-posztolt-a-repulorol-ahogy-elindult-a-csaapat-feroer-ellen.htmlDzsudzsák Balázs Instagram-oldalán osztott meg egy képet, méghozzá a repülőről. A magyar csapat ugyanis elindult, hogy legyőzze a Feröer-szigeteket a világbajnoki selejtezőn.NewsFotó: Polyák Attila - OrigoNem, nincs meg az első aranyérem a paralimpián: Mivel még el sem kezdődött!http://www.life.hu/news/20160904-mivel-meg-el-sem-kezdodott-nem-lehet-meg-az-elso-aranyerem-a-rioi-paralimpian.htmlMivel még el sem kezdődött a paralimpia, nem is szerezhette meg Magyarország az első aranyérmét Rióban. Mint ahogy Paul Newman sem ezen a héten halt meg.NewsMTI/Kovács TamásIdőjárás: A hétfő és a kedd nehéz lesz, de aztán visszatér a nyárhttp://www.life.hu/news/20160904-idojaras-szerdan-mar-napsuteses-nyarias-ido-varhato-akar-30-fokos-hoseggel.htmlA jövő hét első napjaiban esős, szeles és az évszakhoz képest hűvös idő várható, de a hét második felében visszatér a nyár. NewsMTI/Kovács Tamás

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.