Megsüketült a séf, miután megkóstolta a világ legerősebb ételét

Forrás: Anders Adermark/Flickr -
séf süketség csípős tészta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon szeret kísérletezni és új dolgokat megkóstolni a népszerű séf, Ben Sumadiwiria, ám az egyik kulináris élménye nem végződött valami vidáman: ideiglenesen megsüketült.

A világ legerősebb tésztáját próbálta ki Ben Sumadiwiria, a 22 éves séf. Az étel 100 darab Bird's Eye nevezetű csilipaprikával készül, vagyis elképzelhetetlenül erős. A gasztronómiában jártas fiatal Indonéziában talált rá erre a különleges étekre, ami csúnyán kifogott rajta.

Képünk illusztráció Forrás: Anders Adermark/Flickr

A Bird's Eye paprika

jóval csípősebb, mint amit megszokhattunk, az ezt mérő skálán a 20 milliós értéket is eléri

szemben a tabasco szósszal, ami 5000 körül mozog. Valószínűleg a fiatal séf is tisztában volt ezzel, amikor hozzáfogott a világ legerősebb tésztájának az elfogyasztásához, azt viszont nem sejtette, milyen hatással lesz ez a szervezetére. Már az első falatok után öklendezni kezdett, de kicsit később ennél jóval nagyobb baj is történt vele: ideiglenesen megsüketült. Körülbelül két percre teljesen elvesztette hallását – írja a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.