Felejtsd el az autót! Hét kerületet érintő lezárások Budapesten

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt -
lezárás Budapest félmaraton közlekedés forgalomkorlátozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hét fővárosi kerületben is ideiglenes forgalomkorlátozásokat vezetnek be a Wizz Air Budapest Félmaraton futóverseny miatt a hétvégén, vasárnap lezárják egyebek mellett a Lánchidat és a Szabadság hidat - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A tájékoztatás szerint rengeteg útvonalat lezárnak, valamint sok helyen tilos lesz megállni.

A kép illusztráció. Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A változások a főváros I., V., VI., IX., XI., XIII. és XIV. kerületében lépnek életbe.

Érintik egyebek mellett az Olof Palme sétány, a Városligeti körút, a Kós Károly sétány, a Bajcsy-Zsilinszky út, az Attila út, a József Attila utca, a Pázmány Péter sétány, a Műegyetem rakpart, valamint a Szent Gellért tér környékének közlekedését is.

Vasárnap időszakosan, a futók elhaladásának idejére lezárják a többi között a Lánchidat, a Szabadság hidat, a budai és a pesti alsó rakpart egy-egy szakaszát, az Andrássy utat, a Hősök tere és a Széchenyi István tér bizonyos részeit, a Nyugati téri felüljárót, továbbá a Bajcsy-Zsilinszky út egy szakaszát - írták a közleményben.

Megviseli a gyász! Teljesen maga alatt van Fülöp herceghttp://www.life.hu/news/20160608-fulop-herceget-megviseli-a-gyasz-teljesen-maga-alatt-van-sir-brian-mcgrath-halala-miatt.htmlErzsébet királynő férje 95. születésnapja előtt néhány nappal veszítette el egyik legnagyobb bizalmasát, Sir Brian McGrathet. News--Meddig tart még a nyárias meleg?http://www.life.hu/news/20160910-az-idojaras-elorejelzes-szerint-kellemes-nyarias-ido-varhato-a-hetvegen.htmlAz előrejelzés szerint hétvégén is marad a kellemes nyári idő 30 fok körüli csúcsokkal, helyenként egy-egy záporral, zivatarral. News--Megható videó: így örült a csimpánz az aktivistának, aki 25 évvel ezelőtt megmentette őthttp://www.life.hu/news/20160608-felismerte-a-csimpanz-linda-koebner-kornyezetvedo-aktivistat-aki-megmentette-ot-25-evvel-ezelott.htmlLinda Koebner évtizedekkel később látogatta meg a csimpánzokat, akiket annak idején kiszabadított egy állatokat tesztelő kutatóközpontból. News--Megtalálták Kiss László erőszakoskodó társát: megszólalt az Európa-bajnok vízilabdázóhttp://www.life.hu/news/20160607-kiss-laszlo-lemondott-uszokapitany-eroszakoskodo-tettestarsa-egy-europa-bajnok-vizilabdazo.htmlHárom hónapra tiltották el mindenféle sporttevékenységtől a hatvanas évek egyik ismert vízilabdázóját, aki Kiss Lászlóval és egy másik társával együtt molesztált, majd nemi aktusra akart kényszeríteni egy fiatal nőt a margitszigeti uszodában. News--Párizs víz alatt – Évtizedek óta nem tapasztalt árvíz a francia fővárosbanhttp://www.life.hu/news/20160606-parizsi-arviz-viz-alatt-a-francia-fovaros-fotosorozat.htmlA hatóságok szerint 34 éve nem volt példa a Szajna mostani vízszintjére, amely Párizsnál pénteken meghaladta a 6 méteres magasságot. Brutális fotók egyenesen a víz alatt lévő francia fővárosból. NewsAFPHátborzongató videó: így bukkant fel a szellem a metróalagútbanhttp://www.life.hu/news/20160605-szellemet-videoztak-le-a-londoni-metroalagutban.htmlBeleborzongsz, ha meglátod: a 150 éves londoni metró egyik állomásánál furcsa jelenségre lettek figyelmesek az alább látható videó készítői. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.