1996 karácsonyán rabolták el a 6 éves JonBenét Ramsey-t, az amerikai gyermek-szépségkirálynőt, akit pár órával később szülei házának pincéjében találtak meg holtan. Testvére, az akkor 9 éves Burke most elsőzrö mesélt a szörnyűségekről.

A kislány eltűnését édesanyja fedezte fel karácsony reggel, amikor egy zsarolólevelt talált a házukban. Azt írták, 118.000 dollárt kérnek a gyeremkért, pont annyit, amennyi a családapa kapott munkahelyi bónuszként. Az anya értesítette a rendőröket, nyolc órával később pedig a házuk pincéjében rátaláltak a kislány holttestére.
 

JonBenét és Burke Ramsey 2006 augusztusábanForrás: ZUMA Press/(©) Copyright 2006 by RP Studio/Rp Studio

A rendőrség sokáig a családot gyanusította, felmerült az apa, az anya de még a testvér neve is a nyomozás során. A DNS-minták azonban nem egyeztek, így 2008-ban lezárták a nyomozást, annak ellenére, hogy több bűnjel is a családtagokra mutatott. 2009-ben újra nyitották a nyomozást JonBenét Ramsey ügyében, de máig nem zárták le.

Burke, a lány testvére még sosem beszélt a történtekről, nemrégiben azonban, 20 év után először a népszerű tévé-pszichológus, Dr. Phil műrosában vállalta a szereplést. A beszélgetés során Burke arcán végig gyanús mosoly ült. Dr. Phil már a műsor kezdete előtt figyelmeztette a nézőket, hogy a férfi furának tűnhet. Az elmúlt évek alatt elzárkózott, és valószínűleg szociálisan érzéketlen. A legborzalmasabb dolgoktól is mosolyogva mesélt.
Burke azt is elmesélte, hogy miért maradt a szobájában, amikor megtudta, hogy JonBenét eltűnt: "Csak feküdtem az ágyamban, és nem tudtam, mi mást tehetnék. Azt hiszem, biztonságban éreztem ott magam. Egy részem nem is akarta tudni, hogy mi történik".