Itt az ősz, jönnek a fagyok: A héten fokozatosan csökken a hőmérséklet

Forrás: Thinkstock -
időjárás szeptember fagy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Borús idővel, csapadékkal köszöntött be az ősz. A hét közepén már fagyok is előfordulhatnak.

Hétfőn erősen felhős, borult lesz az ég. Az északnyugati tájakon csak elszórtan, máshol többfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Az északi szél több helyen megerősödik. Reggel 12 és 18, délután 17 és 24 fok között alakul a hőmérséklet. Hidegfronti hatásra kell számítani, rosszak lesznek a közlekedési feltételek is, több helyen számíthatunk vizes utakra – figyelmeztet a köpönyeg.hu.

Kedden csökken a felhőzet, de borongós marad az idő. A csapadék egyre inkább a keleti tájakra korlátozódik, majd ott is megszűnik.

Jön a hidegfront Forrás: MTI/Kovács Tamás

Tovább csökken a hőmérséklet: délután már csak 17 és 22 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szerdán erősen felhős lesz az ég, de zápor, kisebb eső csak elvétve fordul elő. A csúcshőmérséklet már csak 14 és 19 fok között alakul. Igazi őszi napunk lesz.

Csütörtökön változóan, gyakran erősen felhős lesz az ég. Elszórtan alakulnak ki záporok. Reggel hűvös lesz: 4 és 11 fok közé süllyed a hőmérő higanyszála (az Északi-középhegység fagyzugos helyein már fagyhat!). Délután 17 fok valószínű.

Pénteken változóan felhős időre van kilátás, az ország nagy részén már többórás napsütéssel. A reggeli 1-8 fokról 15-19 fokig melegedhet a levegő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.