Elhagyhatta az intenzív osztályt a robbantásban megsérült egyik rendőr

Forrás: MTI/Lakatos Péter -
bomba Király utca robbantás főváros Budapest Teréz körút detonáció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szombat éjjeli Teréz körúti robbantásban megsérült két rendőr közül az egyik kijöhetett az intenzív osztályól, mindkettőjük állapota stabil és kielégítő.

Szombat éjjel a Teréz körút, Király utca kereszteződésében egy eddig ismeretlen tettes robbantást követett el egy üresen álló üzlethelyiség előtt. Az arra járőröző két rendőr súlyosan megsérült a detonáció alatt, a 23 éves rendőrnőt válságos állapotban, nyaki sérüléssel szállították kórházba.

Budapest, 2016. szeptember 25. A Teréz körút 2-4. házszámnál szeptember 24-én éjszaka történt robbantás nyomai 2016. szeptember 25-én, a helyszínelés után. A robbantás célpontjai a rendőrjárőrök voltak. A házi készítésű, repeszképző anyagokkal kombinált robbanószerkezet súlyosan megsebesített két rendőrt. MTI Fotó: Lakatos Péter Forrás: MTI/Lakatos Péter

Mára

mindkét rendőr állapota stabil és kielégítő,

mondta el a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Híradó.hu értesülései szerint. Az egyik rendőrt az intenzív osztályról is elszállították, a fiatal rendőrnőt viszont továbbra is ott ápolják.

A rendőrség közölte: a robbantás feltételezett elkövetője egy körülbelül 170 centiméter magas, 20-25 év körüli férfi, aki világos horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmernadrágot és fehér sportcipőt viselt. Papp Károly országos rendőrfőkapitány 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki az ügyben.

Itt a videó a Teréz körúti robbanásról: durva felvételek! (+18)

A Police.hu oldalára került fel az a felvétel, melyen látható a halászkalapos elkövető és az utolsó másodpercekben a robbantás is. A rendőrök azt kérik az emberektől, hogy segítsenek azonosítani a robbantással gyanúsított férfit. Az államtitkár értékelése szerint a támadás a rendőrök, a rendőrség, a magyar emberek biztonsága ellen irányult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.