Ismét eseménydús évet hagy maga mögött Ákos. A négy éve tartó szintirock-diadalmenet méltó lezárásaként az énekes december 17-én a Papp László Budapest Sportarénában ad nagyszabású koncertet. A Life.hu-nak elmondta, karaktergyilkossági kísérletként értékeli a nemtelen támadásokat. A 2016-os évben már 120 ezer embernek adott koncertet és még nincs vége! Jövőre azonban nem lép színpadra.

Ákos nem kerüli meg a kérdést: „Ilyen mérvű politikai természetű támadás kevés művészt ért a rendszerváltás óta. Meg kell köszönni a figyelmet! A módszeres, jól szervezett lejáratókampányt nyugodtan lehet karaktergyilkossági kísérletnek is nevezni" – mondta. Az énekes szerint a manipuláció csak rövidtávon működhet, és bár nagy energiákat szántak rá, lényegi eredménye nem volt.

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Hiába a nagy hang, a hatalmas médiafelület, az indulatok szítása: az Arénához szervezett „ellentüntetés" tucatnyi résztvevője eltörpült a személyes jelenlétével és pénztárcájával szavazó huszonötezres közönség mellett. Gyanítom, hogy társadalmi szinten is hasonlóak az arányok. A legdurvább sajtótámadások idején kaptam a legtöbb, szinte feldolgozhatatlan mértékű szeretetet, együttérzést, támogatást" – tette hozzá Ákos.

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Mindezek ellenére tavaly decemberben két hétköznapon is teltházas Aréna-koncertet produkált Ákos és zenekara. Az énekes lelkes amatőrnek titulálta magát a koncertet visszaidéző DVD bemutatóján. „Az amatőr számomra nem negatív töltésű szó, azt jelenti, hogy lelkesedéssel dolgozik az ember, nem csak hidegszívű profiként. A legdurvább kritikusok sem vitatják el az odaadó és eredményes munkát. A közönség érzelmi reakciói is azt jelzik, hogy értékelik a dalokra, lemezekre, koncertekre szánt energiát. De fontos, hogy emellett profi is legyen a produkciónk, sokan és sokat is dolgoznak rajta. Érdemes tisztán látni, hogy a látványos koncert, a komoly megszólalás csak a felépítmény. Minden a dalokra épül, ezek az embernyi dalok embereket szólítanak meg. Erre a sajátos, nagyon személyes viszonyra épül a produkciónk" - avatott be minket az énekes, aki jövőre visszavonul!

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Négy éve kezdtük a szintirockos fejezetet, ezalatt rengeteget koncerteztünk, több mint félmillió érdeklődő járt az előadásainkon. 2017-ben nem állok színpadra, szeretnék tanulni, töltekezni, új dalokat írni, sok tervem van. Ráadásul mind a négy gyerekem korszakhatárhoz ért, Márton most fog érettségizni, Anna gimnazista lett, Kata lányom iskolaváltásra készül. Julika pedig idén kezdte az általánost" - avatta be a Life.hu-t Ákos. Az énekes az elmúlt 28 évben megállás nélkül dolgozott. A leghosszabb koncert nélküli időszaka hat hónap volt, sorra jelentek meg lemezei, eközben – egyebek mellett – kliprendezőként, alkalmazott zeneszerzőként és alkalmi színészként is megismerhettük. „Én is kíváncsi vagyok, van-e még új fejezet számomra, és ha van, mi az" - zárta az interjút Ákos.