Érdekes dolog derült ki II. Erzsébet és Fülöp herceg kapcsolatáról. Annak idején ugyanis nem mindenki akarta, hogy ők ketten összeházasodjanak, és most fény derült arra, mit is kifogásoltak a legjobban Fülöp herceggel kapcsolatban. 

II. Erzsébet királynő és férje már 70 éve házasok, ám annak idején nem mindenki akarta, hogy ez így legyen. A.N. Wilson életajzíró most nyilvánosságra hozta, hogy Erzsébetet annak idején többen is le akarták beszélni Fülöpről. A kifogás az volt a férfi ellen, hogy túlságosan vicces. 

Forrás: AFP/2016 ANNIE LEIBOVITZ/Annie Leibovitz

Az író a Cheltenham Irodalmi Fesztiválon mesélt a pár történetéről. "Erzsébet körülbelül 14 évesen közölte, hogy szerelmes a hercegbe. Fülöp egy jóképű német férfi volt szőke hajjal, az udvarban azonban azt mondták neki, nem ő a megfelelő ember. Erzsébet szorgalmas volt és visszahúzódó, a férfi pedig tiszt volt, és roppant vicces."

Ám nem hallgattak a rosszakarók tanásaira: 1947 júliusában eljegyezték egymást, és még ez év november 20-án összekötötték életüket a Westminster Apátságban. 

Meglepő, de Erzsébet életében nem Fülöp volt az első szerelem. Korábban itt írtunk arról,ki is volt ez a személy.