Törőcsik Mari megtervezte temetését: “Szórjanak a Tiszába, az az én folyóm”

Forrás: Kallos Bea - MTI -
temetés Tisza Törőcsik Mari
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hihetetlen őszinteséggel és könnyedséggel beszél az elmúlásról Törőcsik Mari, aki saját temetését az utolsó részletig megtervezte. A lebonyolítást lányára, Terézre bízza, mert benne megbízik.

A művésznő sokáig nem akart könyvet írni, végül Bérczes Lászlónak sikerült meggyőznie arról, hogy az ő életének története valami olyasmi, amiről érdemes írni. A beszélgetőkönyv novemberben fog megjelenni, ebben olvashatunk a többi között arról is, hogyan képzeli el a temetését Törőcsik Mari.

Forrás: Kallos Bea - MTI

"Van egy nagyon jó barátom, egy fiatalember, Bokros Leventének hívják. Ő valaha a pálos rendbe tartozott, de megérezte, hogy neki túl sok ott a zártság, és kiment világi papnak. Mondtam neki: azt szeretném, ha majd maga szentelné be a hamvaimat Pélyen. Merthogy Pélyen születtem, de ott most nincsen pap. (...)

Xavér lejön nekem orgonálni, és egy pélyi elemista, negyedikes-ötödikes kisdiák felolvas egy Pilinszky-verset.

(...) Terézre bízok mindent. A lányomban megbízom.

Beszentelik a hamvaimat, aztán a Tiszába szórnak. Az az én folyóm.

Ott már csak Teréz és a párja lesz a csónakban. Aztán, ahogy egy barátom, doktor Szongoth Mariann mondta, a Fekete-tengerben fogunk találkozni. (...) Maár Gyula meg én.. Őt a Sugovicába szórtuk Bajánál. Az volt az ő Tiszája" - idézett a Bors a hamarosan megjelenő könyvből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.