Exkluzív interjú! Osvárt Andrea: "Nehéz már olyat találni a pályámon, ami kihívást jelent"

színésznő interjú Osvárt Andrea karrier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A színéznő évek óta Amerika és Olaszország közönsége előtt szerepel. Túl 40 filmszerepen, sikeres színésznőként pontos elképzelése van arról, hogyan lehet a tengerentúlon is sztárnak lenni.

Igaz, hogy Olaszországból költözött tovább az Államokba, majd onnan vissza Olaszországba, emellett mégis Magyarország egy fontos állomás Andi életében, pláne most, hiszen producerként is debütálni fog. A Fehér Bot Világnapja alkalmából a Láthatatlan Kiállítás eseményén többek közt a Vakfolt című filmjéről is megtudhattuk, miért inkább a kamera mögött töltötte idejét, de a színésznő őszintén vallott párkapcsolatáról is. És hogy milyen nyelven álmodik, gondolkodik és lesz szerelmes? Ezt is megosztotta a Life.hu olvasóival.

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

"Az élet annyira kiszámíthatatlan, nem lehet előre megmondani, hogy kiből lesz világsztár. Annyi mindentől függ, a csillagok állásától kezdve a pszichológián keresztül, a horoszkópon át, mindenen" - mondta Andi, aki szerint legfőképpen attól függ a világsztárság kérdése, az ember el tudta-e hinni, hogy ez megtörténhet vele, és mindezt vizualizálni is tudja.

"Annyira tudtam és annyira láttam magam előtt, hogy Hollywoodban vagyok.

10 év kő kemény munka után össze is jött. Sokan azt hiszik, ha várják a sültgalambot és csak oda kimennek, majd maguktól megtörténnek a dolgok. Én minden energiámmal és erőmmel azon voltam, hogy anyagokat, borítékolt fotóimat küldözgessem postán az ügynökségeknek, és nem pedig azt vártam, hogy majd magától megcsörren a telefon" - árulta el a színésznő.

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Andi először Olaszországban próbált szerencsét, majd onnan utazott Amerikába. Aktuálisan éppen ismét Olaszország van megcélozva, hiszen kilátásban egy újabb olasz filmszerződés. A színésznő elmondta, jobban kedveli a mediterrán országot a tengerentúlnál.

"Közelebb van Magyarországhoz, illetve Európán belül könnyebben tudok utazni, szinte bárhová eljutok egy óra alatt, ami Los Angelesből nem megoldható.

Emellett az érzelmi stabilitásomhoz és a biztonságomhoz is jobban passzol, ha Olaszországban vagyok, valamint az európai filmeket jobban is szeretem" - tudtuk meg Osvárt Anditól, aki Magyarországon most többek közt azért is tartózkodik, mert a produkciós cége gyártotta a Vakfolt című magyar-akciófilmet, amivel a színésznő most producerként is debütál. Ugyan csak egyetlen jelenet erejéig, de szerepelni is fog a filmben. "Elkezdett érdekelni a kamera mögötti munka is, hogy megtanuljam hogyan készül egy film, mi az egész rendszernek a háttere. 40 filmszerep után, azért nehéz már olyat találni a pályámon, ami kihívást jelent." - mondta lelkesen a Life.hu-nak a színésznő.

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Andi nem tért ki az a kérdés elől sem, hogy milyen nyelven álmodik, gondolkodik és lesz szerelmes. "Attól függ, hogy éppen min gondolkodom. Például, ha egy angol forgatókönyvet fejlesztünk, akkor angol nyelven gondolkodom. A párom félig magyar, félig olasz.

Az igéket magyarul, a főneveket olaszul mondjuk, de amúgy nem kell tanítani őt, mivel magyar az édesanyja és sokkal szebben beszél, mint sok magyar magyarul.

Szerinte én meg olaszul beszélek nagyon szépen. Ha a mai napról mesélek majd neki, akkor valószínűleg áttérek a magyar nyelvre, mert magyarul történtek meg a dolgok, de ha Olaszországról beszélünk, akkor olaszul szoktunk"- mondta Andi, akitől azt is megtudtuk, ugyan fontos számára Magyarország, mivel itt van a családja, a szülei, de nem zárja ki az olaszországi letelepedés lehetőségét sem. "Elképzelhető, hogy elsodor az élet, messzire" - tette hozzá. Azt is elmondta, hogy mivel párja fegyelmezett, szolid, de szigorú neveltetést kapott a magyar anyukájától, nem a tipikus, hangos olasz család életét élik. "Amikor beszél, erős a hangja. Az érezhető, hogy Olaszországban nőtt fel, de még soha sem hallottam kiabálni a lakáson belül."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.