Fenyegető üzenetet kapott több német iskola

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Hendrik Schmidt -
terror fenyegetés iskola Németország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fenyegető üzenetet kapott hétfőn számos iskola Németországban - jelentette a Mitteldeutscher Rundfunk (MDR) regionális közszolgálati médiatársaság.

A fenyegető e-mail tartalmáról a rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közölt részleteket. Egy szóvivő az MDR-nek csak annyit mondott, hogy "nagyon komolyan" veszik az ügyet. Az MDR hivatalosan nem megerősített értesülése szerint az e-mail erőszakos cselekményekről szól. Valamennyi érintett iskolához egyforma szövegezésű elektronikus levél érkezett.

Illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Hendrik Schmidt


A szászországi Lipcsében hét iskolához vezényeltek ki rendőröket. Az épületeket lezárták, a tanulók és a tanárok nem hagyhatják el iskolájukat. A Szász-Anhalt tartományi Magdeburgban két gimnáziumot átkutattak, az egyikből a diákokat hazaküldték, a másikban folytatódik a tanítás.

Fenyegető e-mailek érkeztek az alsó-szászországi Göttingen és a bajorországi Bayreuth több iskolájába is.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.