Bár korábban már több kislemeze is megjelent, valójában az Eurovíziós Dalfesztivál 2013-as magyar nemzeti válogatójában, A Dalban ismerte meg széleskörűen a közönség. Alex szókimondó és karakán egyénisége igen megosztja a nézőket, főleg, mióta az X-Faktor egyik mentori pozícióját is betölti. Az énekes meghallgatja a negatív véleményt, ám nem szereti, ha jogtalanul bántják. 

Az elmúlt évek egyik legmegosztóbb mentora vagy. Mit gondolsz, miből ered ez a fajta "ellenszenv" feléd?

Ellenszenv? Ezt egy kicsit erős megfogalmazásnak tartom. Igen, megosztó vagyok. Azért, mert nincs belőlem másik. Pont azért vagyok megosztó.

Mennyire érdekel a nézők véleménye? Nem bánt egy-egy sértőbb megjegyzés?

Ez a műsor nemcsak a szórakoztatásról, de a nézőkről is szól. A rossz vélemény sosem bánt, hiszen nem tudsz mit tenni vele. Inkább felbosszant, főleg, ha igazságtalannak tartom.

Forrás: RTL Klub

Azt olvastam, hogy piperkőc vagy. Mondd el, kérlek, hogy ez miben nyilvánul meg?

Hűha! Kissé erősen fogalmazhattam. Az tény, hogy odafigyelek magamra: a testemre, a külsőmre, a ruháimra. Persze az étkezéssel is így vagyok, hiszen nem mindegy, hogy mit eszek és mikor, vagy mennyit sportolok.

Mit gondolsz, mennyire befogadó a magyar közönség a kissé különc előadók felé? Tényleg maradiak vagyunk?

Abszolút. Sajnálatos módos kissé tényleg maradiak vagyunk, bár nem reménytelen a helyzet, mert ha a külsőséghez tudás és tehetség is társul, akkor az előbb-utóbb utat tőr magának.

Az anyagi javak milyen szerepet töltenek be az életedben?

Szeretem, ha van pénzem, és utálom, ha nincs. Mint minden normális gondolkodású ember.

A párod sosem félt attól, hogy a „celebség" szétszakít benneteket? Nem féltékeny a rajongókra?

Nem és nem. 

Forrás: RTL Klub

Mik a terveid az X-Faktorral? Maradandót akarsz alkotni, vagy inkább csak egy kalandvágy volt benned?

Mindig is szerettem volna egy ilyen típusú műsorban dolgozni, belülről látni, hogyan is működnek a dolgok. Ki akartam próbálni, hogy én hogyan csinálnám azt, amit a képernyőn eddig másoktól láttam. Eddig nagyon izgalmas.

Melyik mentorral tudtál a legjobban azonosulni, és miért?

Mindenki máshogy közelíti meg a műsort, de általában nem volt sok konfliktus. Egészen a tábor székes feladatig. Ott mind a három mentor máshogy csinált ezt-azt, mint ahogy én tettem volna. De ők is biztosan teljesen másképp látták a helyzetet. Nem döntöttek rosszul, csak néhány esetben én máshogy cselekedtem volna.  Tökéletes egyetértésből viszont nem lesz műsor. Dögunalmas lenne a totális azonosság és harmónia, főleg egy ilyen show-ban.

A sármos ByeAlex megmutatta lakását
Nemcsak ByeAlex, de a lakása is elég jól néz ki a fotón, amelyet az énekes a Facebookon osztott meg.