Újabb nagy erejű földrengés rázta meg Közép-Olaszországot

földrengés Olaszország Közép-Olaszországban
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vasárnap újabb nagy erejű földrengés rázta meg Közép-Olaszországot. Az olasz polgári védelem első adatai szerint 7,1-es erősségű volt, ezt később 6,6-osra módosították.

Az amerikai földtani intézet (USGS) először ugyancsak 7,1 es földrengést jelzett, később ezt 6,6-ra módosította. A földrengés epicentruma Norcia közelében volt, a rengéseket Rómában is érezni lehetett - írja cikkében az Origo.

Áldozatokról egyelőre nincs hír.

Norcia városában és Macerata térségében újabb épületdarabok omlottak össze.

Norcia utcáin az emberek letérdepelve imádkoznak, miközben egymást követik az utórezgések. Rómában is megijedtek az emberek.

Nyáron majdnem háromszáz ember életét követelte a földrengés Olaszországban, és egy újabb rengés a múlt héten is komoly károkat okozott,

A brit Guardian a La Stampára hivatkozva azt írta, hogy három embert kimentettek a romok alól Marche városában. A lap római tudósítója szerint szerencse, hogy a leginkább érintett területeket a szerdai rengés miatt elhagytak a lakók.

"Emberek vannak a romok alatt" - Földrengés rázta meg Olaszországothttp://www.life.hu/news/20160824-foldrenges-olaszorszagban-6-2-erossegu-foldmozgas-perugia-tersegeben-norcia-varos-kozeleben.htmlA 6,2 erősségű földmozgás Perugia térségében, Norcia város közelében pusztított. Az olasz állami tévé szerint legkevesebb hat halálos áldozata van a katasztrófának. Amatricében épületek dőltek össze, emberek lehetnek a romok alatt. Az első rengést több erős utórengés követte.News--Tom Hanks egy Kispolskival pózolt Budapestenhttp://www.life.hu/news/20161029-tom-hanks-a-ketszeres-oscar-dijas-szinezs-egy-kispolskival-pozolt-budapesten.htmlTom Hanks szombat délután egy olyan fotót osztott meg a Twitteren, amin éppen egy magyar rendszámú, piros Polski Fiatba készül beszállni. News--Hosszú Katinka megint tarolt: A szingapúri aranykészletet is kifosztjahttp://www.life.hu/news/20161029-hosszu-katinka-uszono-szingarupban-megint-tarolt-az-aranykeszletet-is-kifosztotta.htmlÖt arany- és egy ezüstérmet nyert Hosszú Katinka az úszók rövidpályás világkupa-sorozatának utolsó, szingapúri állomásán, a verseny nyitónapján. NewsOrigoApja arcképével fotózkodott Bud Spencer fia Budapestenhttp://www.life.hu/news/20161029-giuseppe-pedersoli-bud-spencer-fia-apja-arckepevel-fotozkodott-budapesten.htmlBud Spencer fia, Giuseppe Pedersoli a magyar fővárosban járva meglátogatta édesapja, Filatorigátnál lévő graffitijét. NewsOrigoFeljelentették a Budapesten grasszáló pornófurgonthttp://www.life.hu/news/20161029-feljelentettek-a-budapesten-grasszalo-es-erotikus-filmet-forgato-pornofurgont.htmlSzemélyes adattal visszaélés vétsége miatt pénteken feljelentést tett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság egy közterületen parkoló kisteherautóban pornófilmet készítő ismeretlen ellen, mert az autó ablakán keresztül a járókelők megjelentek a felvétel hátterében. News--Így kell átállítani az órákat a hosszú hétvége folyamánhttp://www.life.hu/news/20161029-oraatallitas-teli-idoszamitas-igy-kell-atallitani-az-orakat-a-hosszu-hetvege-folyaman.htmlHétvégén, egészen pontosan hétfőn elkezdődik a téli időszámítás. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.