Mányoki Attila siker úszó sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Teljesítményével azt is kivívta magának Mányoki Attila, hogy tagja legyen a Hírességek Csarnokának, amely az Egyesült Államokban 1963 óta létezik.

A maratonúszók legkiemelkedőbb alakjaival foglalkozó szervezet (IMSHOF) márciusban nyilvánosságra hozta, hogy kiket avatnak majd be a halhatatlanok sorába. A zalaegerszegi származású Mányoki elképesztő eredményeket produkált, így nem csoda, hogy ünnepélyes kereteken belül az International Marathon Swimming Hall of Fame újdonsült tagja lesz péntektől.

Attila a világ legveszélyesebb vizeinek meghódításával, illetve az elmúlt évek csatornaúszásaival ütötte meg azt a bizonyos mércét, hogy a társaság tagja lehessen. Érdekesség, hogy gyermekkorában asztmás Attilát szülei vitték el először úszni, orvosi ajánlással. Saját bevallása szerint egy Balatonfüred – Siófok úszás alkalmával érezte úgy, hogy a nyílt víz az ő terepe.

Mányoki Attila Forrás: Origo

A 43 éves úszó neve egy macedón, egy brit és két ausztrál társával együtt kerül fel a floridai Fort Lauderdale-ben üzemelő múzeum falára, másik 248 úszó mellé, akik az elmúlt kb. félévszázadban kerültek oda, a tehetségük és teljesítményük fényében. - tudtuk meg az Origotól

2011-ben első magyarként úszta át a Balti tengert Németország és Dánia között, amely mindaddig csak 9 embernek sikerült. 2013-ban átúszta a 48 km hosszú La Manche csatornát. A 15 fokos vízben 10 óra és 48 perc alatt teljesítette a távot, mellyel felállította a magyar rekordot. 2013 év végén elnyerte a leggyorsabb férfi átúszó díját, ezután pedig hivatalosan is elkezdte az Ocean's Seven sorozatot, mely a világ 7 legnehezebben átúszható csatornáját foglalja magába. 2014-ben Japánban meghódította Cugaru – csatornát, amely különlegesen nehéz akadályokkal van tele. Tavaly két héten belül teljesítette a Hawaii-szigetek között található Molokai csatorna, illetve a Los Angeleshez közel fekvő Catalina – csatorna átúszását. Ezzel az Ocean's Seven 7 állomásából már 4-et maga mögött tudhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.