Hosszú Katinka már majdnem minden rövid pályás országos rekordot magáénak tudhat, csak egyetlenegy arany hiányzik ahhoz, hogy teljes legyen a lista: győzelem 1500 méteren. A klasszist ismerve addig nem nyugszik, míg meg nem nyeri azt is, de a versenyzés mellett a rajongóira is gondolt: néhány motivációs sor kíséretében megmutatta, milyen különleges maszkban edz.

Hosszú Katinka nem okozott csalódást a százhalombattai rövid pályás országos úszóbajnokságon. Már az első napon megnyerte mindhárom számát, és egy új csúcsot is beállított 200 méter mellen. Ezzel pedig csaknem az összes hazai rekordot a magáénak tudhatja.

Forrás: AFP/Odd Andersen

„A háromszoros olimpiai bajnok úszóklasszis ezzel 17 rövid pályás országos rekordból már 16-ot tudhat magáénak” – áll az úszószövetség honlapján, az egyetlen, ami hiányzik, az az 1500 méteres gyorsúszás, de Katinka biztosan mindent megtesz azért, hogy megnyerje. Ezt sugallja legutóbb közzétett fotója is, valamint a mellékelt motivációs üzenet. Katinka egy különleges, és egyben kissé félelmetes maszkban edz éppen a képen. „Egyvalaki állíthat csak meg, önmagad” – írta a fotó mellé az úszónő. Ami az ő esetében biztosan igaz, hiszen Szingapúrban is tarolt!