A hatvanas években 20 hónapot ült börtönben Kiss László csoportos nemi erőszakért. Évtizedekkel később, idén áprilisban újra előkerült a bűntette, a kialakult botrány miatt lemondott minden tisztségéről. Kiss Lászlót sokan támadták, de sokan ki is álltak mellette, az viszont biztos, hogy az ítélkezéstől ő sosem fog szabadulni. Elárulta, voltak napok, amikor megfordult a fejében, hogy vajon azt akarják-e az emberek, hogy öngyilkos legyen.

Két társával együtt 1961-ben megerőszakolt egy fiatal lányt, ami miatt börtönbüntetést is kapott Kiss László, a három évből 20 hónapot kellett leülnie. Évtizedekkel később, idén áprilisban ismét előkerült ez a bűntett, hatalmas botrányt kavart az eset, emiatt minden tisztségéről lemondott. Áldozatától, Takács Zsuzsannától a tévé kamerái előtt kért személyesen bocsánatot, aki el is fogadta. Az egykori szövetségi kapitány elmondta, milyen az élete most, és hogyan kezelte az akkor kialakult helyzetet.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

"Miért kellene elbujdosnom? Miért kellene lehajtott fejjel járnom? Vannak dolgok, amelyek elől nem tud menekülni az ember, és nem is akartam" - monda az egykori szövetségi kapitány a Story Magazinnak. Elárulta azt is, sokszor elgondolkozott azon, hogy vajon kinek állt érdekében a botrány kirobbantása. "Nem tagadom, sokszor felteszem magamnak a kérdést, kinek állt érdekében ezt az ügyet 55 esztendő után előkaparni, de a választ, azt hiszem, soha nem találom meg" - mondta az egykor ünnepelt edző. Hozzátette, akkor megbűnhődött a tettéért, most pedig újra. "Most mégis olyan dühvel támadtak rám a sajtóban, amivel nem tudtam mit kezdeni" - árulta el. Újabb és újabb hírek kerültek elő róla, ő pedig nem értette, mit várnak még tőle. "Keresztre feszítettek, lenulláztak, mi jöhet még? Feltettem magamnak a kérdést: mit akarnak még, hogy végezzek magammal?! Akkor megnyugszanak végre, ha öngyilkos leszek?!" - mondta Kiss László, aki hozzátette, néha pokoli nehéz volt mindezt elviselni, de sokaktól kapott támogatást, ami könnyebbé tette a helyzetét.