A magyar könnyűzene meghatározó előadója négy év után új stúdióalbummal rukkolt elő. A csodaszép énekesnő ezúttal a szerelemre helyezte a hangsúlyt, ami elmondása szerint mindig is fontos dolog volt az életében. Karrierjéről és magánéletéről beszélgettünk a többszörös Artisjus-, Fonogram- és EMeRTon-díjas Zsédával. 

A dalaidból meg lehet tudni, hogy valójában ki az igazi Zséda?

Szerintem igen. Ezekkel a művekkel mutatom be, hogyan is látom a világot. Az érzéseimet nagyban tükrözik a számok. Ugyanakkor mindig igyekszem olyan témákkal foglalkozni, amik nemcsak nekem fontosak, de a hallgatóknak is. 

Fotó: Mudra László/Origo

Minden dalt egy történet inspirál?

Van, hogy a környezetemből, van, hogy a saját életemből merítek. Kapok egy impulzust, egy benyomást, melyről azt érzem, hogy muszáj róla énekelnem. Vannak olyan témák, olyan „dimenziók”, ahová a szavak vagy a tettek csak nagyon nehezen érnek el.  A zene egy csodálatos dolog, amivel különleges módon lehet megérinteni az ember lelkét.

Mesélj, kérlek, az új albumról. Miért különlegesebb ez, mint az előzőek?

Ez egy stúdióalbum. 15 dalt tartalmaz, közel két éven át készült. Így nagyon kidolgozott lemez lett, melyben rendkívül tehetséges művészek voltak a segítségemre. A Kémia cím nem véletlen: ha valami tökéletesen passzol egy párkapcsolatban, vagy akár egy munkakapcsolatban, arra szokták mondani, hogy működik a kémia.  Ez az a tökéletes állapot, amikor értjük, érezzük egymást. Ezen a tájon szólal meg ez a lemez is. Nagyon sok minden van ebben az albumban, ami kifejezi, hol is tartok most szakmailag és magánéletileg. 

Fotó: Mudra László/Origo

Ha már szerelem: számodra milyen a tökéletes férfi?

Nyilván mindenkiben van egy szülői példa. Számomra édesapám volt az, aki meghatározó volt, de édesanyám erős egyénisége is inspirált. Mindig is olyan férfit kerestem, akinek olyan értékrendje van, mellyel tudok azonosulni, emellett odaadó és szerető társ.  Legyen magabiztos, legyen határozott értékrendje, tartása, legyen saját magával is rendben, és némi humorérzék sem árt.  Persze mindenki számára más a fontos. Én úgy gondolom, hogy egy kapcsolat akkor jó, ha magától működik: jó beszélgetni, értjük egymást, minden természetesen jön. Ha egy kapcsolat bonyolult, sokat kell rajta agyalni, soha semmi nem megy magától, mindenért harcolni kell, az lehet nagyon izgalmas, de a hosszú távú, családias boldogságot nem fogja elhozni. 

Fantasztikusan nézel ki. Mit teszel a tökéletes alakért?

Rendszeresen járok edzőterembe, emellett futni is nagyon szeretek. Az étkezésre is figyelek persze, de nem őrült módon. Nem szoktam sanyargatni magam, inkább a mennyiségre és a minőségre figyelek. 

Fotó: Mudra László/Origo

Szerinted mitől lesz erős egy 21. századi nő?

Véleményem szerint kell, hogy legyen benne női, illetve férfienergia. A magabiztosság és a határozott fellépés elengedhetetlen, ám a törékenység semmiképp sem hiányozhat. 

Hűha! Zséda szexi alakjára nem találunk szavakat
Egyik kedvenc magyar énekesnőnk már megint csodásan nézett ki: Zséda ezúttal egy falatnyi bikiniben hódított.