Biológiai anyja gyilkolta meg tavaly a kislányt különös kegyetlenséggel: 111 késszúrás végzett a gyerekkel. Családja nem tudja feldolgozni a tragédiát. Tehetetlen dühöt éreznek, mert úgy gondolják, meg lehetett volna előzni ezt a borzalmat, ha eltiltják a szülőanyától a kislányt.

Nem okozott törést a kislány születése a 37 éve tartó házasságban: Laura ugyanis egy egyéjszakás kalandból fogant, de a feleség megbocsájtotta férjének a félrelépést. A gyermeket magukhoz vették és az asszony kezdettől fogva úgy nevelte őt, mintha a sajátja lenne.

Forrás: AFP

"Úgy szerettem őt, mint a saját véremet a bátyjai is imádták. Laura életvidám, kitűnő tanuló volt, a vér szerinti anyja évekig nem is látta. Az a nő alkoholista, többször kezelték pszichiátrián, de a törvény szerint joga volt találkozni a gyermekével" - mondta a Story Magazinnak az anya. Hozzátette, ők többször is jelezték, nincs minden rendben a nővel, most mindenkit hibáztat, aki nem hitt nekik. Állítása szerint Laurának azért kellett meghalnia, mert biológiai anyja megharagudott rá, amiért őt a nevén szólítja, és nem anyának nevezi. A szülők pert indítanak az illetékes gyámhivatal és minden hatóság ellen, amelyek tétlenek voltak, vagy hibáztak, jóllehet megelőzhették volna a gyermek halálát. Nem telik el úgy nap, hogy ne sírnánk. Néha befekszem az ágyba, hogy érezzem az illatát. Képtelen vagyok elmenni a tárgyalásokra, nem bírom látni azt az állatot, végighallgatni újra és újra.." - mondta az anya. A család ügyvédje szerint az is elképzelhető, hogy a gyilkos megússza a börtönt. "Az iratokból kiderül, hogy nemcsak alkoholelvonón, de pszichiátriai betegségekkel is többször kezelték, így lehet, hogy beszámíthatatlannak nyilvánítják" - mondta Dr. Kelemen Tamás.