Havas Henrik többmilliós adósságot halmozott fel

Fotó: Zsigmond László/Life.hu -
közös költség ingatlan Havas Henrik tartozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Barátok közt legendás házában akart iskolát nyitni Havas Henrik, a közös költséget viszont éveken keresztül nem fizette. A ház valódi lakói kerültek a legkellemetlenebb helyzetbe.

Havas Henrik 2001 környékén vásárolta meg azt az ingatlant, amely a Barátok köztben a Mátyás téri házként látható. A tévés iskolát akart ott nyitni, egy csomó kötelezettséget is vállalt emiatt. Az épületet kétszintessé alakították, a felújítások nagyon elhúzódtak. A suli azonban sosem nyitott meg, mert nem kapott engedélyt. Havas már 2003-ban el akarta adni az ingatlant, 310 millióért hirdette meg, de nem jelentkezett érte senki. A havi 150 ezer forintos közös költséget azóta rendszertelenül fizette, de 2014 óta egyáltalán nem nyitotta ki pénztárcáját, így a házban lakók végrehajtás indítottak ellene. Mostanra a tartozása állítólag 5 millióra rúg.

Havas Henrik Fotó: Zsigmond László/Life.hu

Havas annyit mondott a Bors munkatársának, hogy 260 millió forintot költött az épületre, az iskolát pedig a bolognai oktatási rendszer bevezetése miatt nem sikerült megnyitni. A tévés felajánlotta a Wekerle-telepi Társaskörnek is, hogy ingyen használhatják az ingatlant, sokan szerették volna közösségi célokra használni, egészségügyi intézményt hoztak volna oda, de a város vezetése nem volt hajlandó áldozni erre. Havas ekkor döntötte el, hogy nem fizet senkinek többet semmit.

Havas Henrik azt mondta, hogy az ingatlan 255 millió forintot ér, és ő csak 1,8 milliós tartozásról tud. Azt nyilatkozta, hogy a választásokig még vár, és ha senkinek nem kell, diákszállót nyit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.