Vigyázat: több megyére is figyelmeztetést adtak ki az ónos eső miatt

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt -
havazás ónos eső riasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat az ónos eső veszélye miatt. Pontosan hét megyében fordulhat elő a veszélyes csapadék, de több helyen lehet napközben fagypont alatt a hőmérséklet!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vészjelzést adott ki az ónos eső miatt több megyére: Budapestre és Pest megyére, továbbá Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád és Veszprém megyére adtak ki citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést.

Ónos eső Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A Dunántúl északi felén az eső, havas eső mellett inkább csak átmenetileg lehet ónos eső, hó is. A középső és északi országrészben (Pest megye, Dunazug-hegység) hajnalban jellemzően havazás várható, majd délelőtt nyugat felől fagyott esőbe, havas esőbe, esőbe vált át a csapadék. Helyenként viszont kisebb mennyiségben ónos esőre, ónos szitálásra is számítani lehet. Észak-Magyarországon döntő részben havazás valószínű: ott 2-4 centiméternyi hó is hullhat. Az Alföldön eleinte inkább hó várható, de ott jellemzően - leszámítva az északkeleti peremvidéket - a hőmérséklet emelkedése miatt nem marad meg a hó. Estétől, késő estétől északon újabb hullámban érkezhet újabb csapadék, de ez már jellemzően eső formájában hull. Főként az Északi-középhegységben lehetséges gyenge ónos eső, ónos szitálás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.