Régi barátságok közé állhat az úszószövetség botránya

Forrás: Origo -
úszószövetség Cseh László Hosszú Katinka Bernek Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az úszószövetség körüli események megosztják a sportolókat is, jó kapcsolatok és barátságok is próbatétel elé kerülnek.

Hosszú Katinka és a Magyar Úszószövetség viszálya olyan méreteket öltött, hogy a sportolók már a vezetőségen felül saját társaikkal is ellentétben állnak. A legújabb felháborodást Hosszú Katinka nyíltlevele okozta, melyben felszólítja a MÚSZ-t, hogy a jelenlegi bizottságot cseréljék le, mert szerinte nem alkalmasak a felmerülő problémák kezelésére. Véleményét azzal indokolta az Iron Lady, hogy a bizottsági tagok mind függőségi viszonyban állnak a jelenlegi rendszerrel. – tudta meg a Bors.

Olimpikonok hazajövetele a Syma csarnokban 2016 augusztus 24-én Forrás: Origo

A bizottságban helyet foglaló Cseh László nehezményezte, hogy alkalmatlannak találták a sportolók képviseletére. Felhívta barátját, Bernek Pétert, a rövidpályás világ – és Európa bajnok úszótársát, akivel rengeteg élmény köti össze. Szerette volna tisztázni a helyzetet, hiszen Bernek is köztudottan Hosszú Katinkáék véleményét osztja. Baráti beszélgetésnek indult, melyben Cseh Laci megosztotta a sérelmeit, de Bernek ebből hamis következtetéseket vont le, azt gondolta, hogy 30 éves sporttársa lemondását tervezi a bizottsági posztról, amit másokkal is megosztott...

"Sziasztok, a velem megjelentekkel kapcsolatban egyelőre ennyit szeretnék közzétenni: tény, hogy reggel egyik úszótársammal telefonon megosztottam a keserűségemet, elmondtam neki, mennyire bánt, hogy ők úgy gondolják, nem tudom képviselni az érdekeiket. Közöltem vele, hogy ha ez így van, akkor feleslegesen ülök az elnökségben, de ez egy baráti beszélgetés volt, nem hatalmaztam fel, hogy velem kapcsolatban bárkinek bejelentést tegyen. Ha valamikor is hasonló döntést kívánok hozni, azt magam fogom személyesen bejelenteni."- tette közé Cseh Laci a Facebook oldalán.

London, 2016. május 16. Bernek Péter a londoni úszó Európa-bajnokság férfi 400 méteres gyorsúszásának előfutamában 2016. május 16-án. (MTI/EPA/Patrick B. Krämer) Forrás: MTI/EPA/Patrick B. Krämer

"Nagyon csalódott volt Laci. Neki az volt a célja, hogy segítsen minden úszótársán, most viszont inkább a munkára szeretne koncentrálni, nem foglalkozik a Katinka és a MÚSZ közötti harccal. Bernek Petivel valóban remek viszonyt ápolnak, az egyik legjobb barátja Lacinak". – mesélte Plagányi Zsolt, Cseh edzője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.