Ma van a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja

Forrás: Thinkstock -
világnap erőszak nők elleni erőszak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világ sok pontján egyidejűleg rendezik meg a kampánysorozatot, ami zéró toleranciát hirdet a nők elleni erőszakkal szemben - közölte a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület az MTI-vel.

Ma veszi kezdetét a 16 Akciónap a nők elleni erőszakkal szemben. A bántalmazástól való védelem emberi jog és állami kötelezettség. A szervezők célja, hogy felhívják a nyilvánosság figyelmét a helyzet súlyosságára, buzdítsanak a szolidaritás kifejezésére az áldozatokkal, valamint emlékeztessék a döntéshozókat a felelősségükre.

Ma van a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja - Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

A 16 Akciónapot 1991 óta rendezik meg világszerte civil szervezetek, intézmények és magánszemélyek csatlakozásával. A kezdeményezés kiemeli: a nők elleni erőszak súlyos emberi jogsértés, amely veszélyezteti az áldozatok életét, méltóságát, testi épségét, egészségét és biztonságát.

Magyarországon milliós nagyságrendű azon nők száma, akik ellen nap mint nap erőszakot követnek el.

A 15 éves koruk óta a fizikai és/vagy szexuális bántalmazás valamely formájának áldozatává vált magyar nők aránya 28 százalék a válaszadó 18-74 éves korosztályban, ez mintegy 1,1 millió áldozatot jelent.

Elhunyt Bernáth László újságíróhttp://www.life.hu/news/20161125-86-evesen-elhunyt-bernath-laszlo-ujsagiro.htmlÉletének 87. évében elhunyt Bernáth László újságíró, film- és színházkritikus, az Esti Hírlap utolsó főszerkesztője, akit családjával együtt 14 évesen hurcoltak Auschwitzba. A szomorú hírt közleményben tudatták a szerettei. NewsOrigo82 évesen elhunyt Florence Henderson színésznő, a Brady család főszereplőjehttp://www.life.hu/news/20161125-82-evesen-elhunyt-florence-henderson-szineszno-a-the-brady-bunch-foszereploje.htmlFlorence Henderson színésznőért rajongott Amerika, így mindenki ledöbbent a hálálhíre hallatán. A sztár 82 éves volt. News--Egy tinilány naplója miatt bukott le a pedofil férfihttp://www.life.hu/news/20161124-aldozatanak-naploja-buktatta-le-az-elmebeteg-ferfit.htmlSenki nem tudta mit művel a gyerekekkel, míg egy lány naplójából ki nem derült a szörnyű tettek sorozata. News--Brutális gyilkosság: az áldozata arcát ette a kannibál fiú (18+)http://www.life.hu/news/20161124-az-aldozata-arcat-ragta-floridaban-a-kannibal-gyilkos.htmlVéletlenszerűen támadott meg egy párt a 19 éves fiatal férfi, egyiküknek sem kegyelmezett. Meggyilkolta őket, majd az egyik áldozat arcát kezdte el enni, ekkor érkeztek meg a rendőrök, akiket sokkolt az őket fogadó látvány. News--Késsel járt iskolába a Teréz körúti robbantóhttp://www.life.hu/news/20161124-edesapja-adott-kest-gyerekkoraban-a-terez-koruti-robbantonak.htmlTovábbra sem hiszi a Teréz körúti robbantással gyanúsítható fiatalember édesapja, hogy a gyermeke követte volna el a merényletet. Az apa szerint a fia mindig is nyugodt természetű ember volt, azt ugyan beismerte, hogy annak idején volt, hogy késsel járt iskolába a gyermek. NewsOrigoSzexuális erőszakkal gyanúsítanak két mentősthttp://www.life.hu/news/20161124-szexualis-eroszakkal-gyanusitanak-ket-fovarosi-mentost.htmlŐrizetbe vettek két mentőst szexuális erőszak megalapozott gyanújával. Egy fiatal lány vádolta meg a férfiakat, akihez a Széll Kálmán térre érkeztek ki a segítők. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.