Száraz Dénes végre látni fogja a Mount Everestet

Fotó: Polyak Attila - Origo -
Mount Everest TV2 Száraz Dénes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Száraz Dénes gyerekkora óta arról álmodozik, hogy lássa A Hegyet, vagyis a Mount Everestet. A Jóban Rosszban egykori sztárjának vágya 2017-ben valószínűleg teljesül, méghozzá Klein Dávid és Suhajda Szilárd hegymászók segítségével. 

Száraz Dénes mindig is arról álmodozott, hogy lássa a Mount Everestet, de már nem sok választja el attól, hogy valóra válthassa vágyát. Elkíséri ugyanis Klein Dávid és Suhajda Szilárd hegymászókat a hegy alaptáboráig, 5364 méter magasságig. A színész számára nem ismeretlen terep a mászás, ugyanis szenvedélyes túrázó, ráadásul alapfokon még sziklamászó is. Járt már 6100 méteren Kazahsztánban a Csapajev-csúcson, felment a Mont Blanc-ra, a Magas Tátrába pedig saját bevallása szerint szinte hazajár.

Száraz Dénes végre látni fogja a Mount Everestet Fotó: Polyak Attila - Origo

Nem riad meg semmitől, ami a természetben előfordulhat vele. Sziklamászás közben zuhant már a bokájára harminc kilós sziklatömb is, így a Himalájában rá váró kihívásoktól sem fél.

Már az is komoly fizikai felkészülést kíván, hogy valaki eljusson az alaptáborig,

de az éjszakánkénti akár mínusz húsz fok, és a levegő csekélyebb oxigéntartalma is megpróbáltatások elé állíthatja az embert. A színész ezért már most komolyan készül a túrára. A múlt hetet a Tátrában töltötte, ahol kilométereket gyalogolt felfelé, az elmúlt hétvégén pedig nem hagyhatta ki a dobogókői hegyifutást sem a szombati zord, hűvös időben.

„Nagyon örültem, mikor Dávid és Szilárd expedíciós csapata meghívott a trekkingtúrára, és így lehetőséget kaphatok, hogy láthassam »A Hegy«-et.

Kívánom, hogy mindenkinek a legmerészebb álma így teljesüljön! Túrázás vagy mászás közben ott a sziklafalon sok mindent másképp lát az ember, tisztábban. Ez nekem nagyon sokat segít a színházi szerepeimben is” – mesélte Száraz Dénes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.