A Magyar Úszó Szövetség függetleníti magát Water Willytől

Forrás: Facebook/Budapest 2017 - FINA World Championships -
Magyar Úszó Szövetség Water Willy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bemutatták a vizes-vb új kabaláit, két vízililiomot. A Water Lilly és a Water Willy nevet kapták a figurák, de az utóbbiról kiderült, hogy egy szexuális segédeszköz is ezt a nevet viseli. Az úszószövetség ennek hatására közleményt adott ki melyben leszögezték, függetlenítik magukat a kabaláktól.

Két új kabalát kapott a vizes-vb, miután a nevetség tárgyává vált Bol-Dog kutyát nyugdíjazták. A tündérekre, vagy víziliomokra hasonlító figurákat Water Lilly és Water Willy névre keresztelték, de utóbbiról kiderült, hogy ugyanezt a nevet viseli néhány szexuális segédeszköz is. A szervezők először megvédték a neveket, mivel szerintük ha a Charlie és a csokigyárból ismert Willy Wonka elfogadott, akkor Water Willyvel sem lehet probléma.

Water Willyt már le is tagadta a szövetség Forrás: Facebook/Budapest 2017 - FINA World Championships

Ma azonban a nagy érdeklődés hatására a Magyar Úszó Szövetség közleményt adott ki, melyben már függetlenítik magukat a figuráktól, a nevektől pedig annál inkább. "A Magyar Úszó Szövetségen röhög az egész ország" – harsog a cím a Blikk mai, keddi számának első oldalán, ahol bemutatják Water Willy-t, a 2017. évi FINA világbajnokság új kabalájának egyikét. A Magyar Úszó Szövetség nem kíván a felmerült kérdések elemzésébe belefolyni, viszont kötelessége közzétenni, hogy bár a 2017. évi világbajnokság szervezésében a többi társszövetséghez hasonlóan szerepet vállal, feladata az úszóversenyek és a nyíltvízi úszóversenyek szakmai előkészítése, ugyanakkor a további szervezési területek – így a kabalababa kiválasztása, elnevezése – a MÚSZ-tól teljes mértékben függetlenek" - írta Facebook-oldalára a szövetség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.