Nem gyakran nyilatkozik felesége súlyos balesetéről Szacsvay László, amikor mégis kivételt tesz minden alkalommal érződik, mennyire megviselték őt a történtek. Humorral próbál átvészelni minden nehéz időszakot, így kezeli felesége tragédiáját is.

Szacsvay László felsége tavaly augusztusban szenvedett súlyos balesetet. Claudia kiesett 4. emeleti lakásuk ablakából. A 15 méteres zuhanást sikerült túlélnie, de rendkívül súlyos sérüléseket szerzett. Szacsvay László akkor is kivételes lelki erővel viselte a megpróbáltatásokat, és mosolyogva állt a közönség elé. A balesetről sokat azóta sem nyilatkozik, ha mégis kivételt tesz, megpróbálja a humor oldaláról megközelíteni, de szavaiból akkor is kiérződik a szomorúság.

Humorral vészeli át felesége tragédiáját Szacsvay LászlóFotó: Szabó Gábor - Origo

A színművész Veiszer Alinda műsorában beszélt legutóbb felesége állapotáról, és arról, hogy a humor milyen fontos számára. "Van tragikomédia is. Mindig azt szoktam mondani, nekem ez jelmondatom Az ember tragédiájából: Tragédiának nézed? Nézd legott komédiának, s mulattatni fog! Ha kifordítja az ember, akkor hihetetlenül jókat lehet röhögni" - mondta a színművész, akit a műsorvezető ezután konkrétumokról kérdezett, méghozzá arról, hogyan fordítja ki azt a drámát, ami a feleségével történt. "Hát például úgy, hogy hiányzott a fizikaórán, mikor a gravitációt tanulták"- mondta Szacsvay László, aki ezután felesége jelenlegi állapotáról is beszélt. "Az, hogy él, az a Guinness-rekordba való. Az, hogy hova tudtunk eljutni most már másfél év után, az szintén Guinness-rekordba való" - árulta el a művész, aki a baleset körülményeit is megosztotta. Kiderült, hogy ő a konyhában mosogatott, mikor a felesége a másik szobában kiesett az ablakból.