Elhunyt Lendvay Kamilló zeneszerző

Forrás: Posztós János -
halál zeneszerző Lendvay Kamilló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életét vesztette Lendvay Kamilló, a híres zeneszerző.

Életének 88. évében érte a halál a Kossuth-díjas és háromszoros Erkel-díjas művészt. Ami sikert Magyarországon el lehet érni a zenében, az Lendvay Kamillónak mind sikerült. A halálhírt a Zeneakadémia tette közé.

Elhunyt Lendvay Kamilló, zeneszerző
Képünk illusztráció. Forrás: Posztós János

Volt a Szegedi Nemzeti Színház karmestere, később az Állami Bábszínház zenei vezetője, aztán a Magyar Néphadsereg Központi Művészegyüttesének művészeti vezetője is. Dolgozott a Budapesti Operettszínház karmestereként, majd tudását a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskoláján adta át a diákjainak, mint zene-elmélet tanár, később pedig

tanszékvezető egyetemi tanár lett.

Zeneszerzői munkái igen szerteágazóak, szinte minden zenei műfajra kiterjednek. Megálmodott szimfonikus, kamarazenei, opera, és fúvószenekari műveket is. Alkotásait nem csak itthon, nem csak Európában, hanem bizonyos ázsiai országokban, és az Egyesült Államokban is játsszák.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.