Cristiano Ronaldo is érintett lehet az újabb adócsalási botrányban

Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Burak Akbulut -
Cristiano Ronaldo adócsalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Többek között Cristiano Ronaldo és José Mourinho is érintett lehet a legújabb adóelkerülési botrányban, amelynek megszellőztetői világszerte ismert labdarúgók és edzők nevét hozták nyilvánosságra.

A mintegy hatvan külföldi újságíró által működtetett Football Leaks csoport bejelentése szerint hamarosan közzétesznek minden részletet a pénzügyi szabálytalanságokkal kapcsolatos állításaikról. Egyelőre csupán annyit árultak el, hogy hét hónapnyi kutatómunkájuk eredményét a német Der Spiegel, az angol The Sunday Times és a portugál Expresso publikálja majd.

Cristiano Ronaldo Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Burak Akbulut


Sajtóértesülések szerint a Real Madrid sztárfutballistája, Cristiano Ronaldo például 150 millió eurót menekített adóparadicsomokba az elmúlt években, de a botrányban rajta és a Manchester United vezetőedzőjeként dolgozó José Mourinhón kívül például a londoni Arsenal német válogatott játékosa, Mesut Özil is érintett. A Ronaldót és Mourinhót is képviselő ügynök, Jorge Mendes tagadta, hogy ügyfelei bűncselekményt követtek el. Közleményében leszögezte, hogy mindketten eleget tettek pénzügyi kötelezettségeiknek Spanyolországban és Angliában egyaránt.

A spanyol élvonal jelenlegi és korábbi legjobbjai közül többek között a kameruni Samuel Eto'ót, a brazil Neymart, továbbá az argentin Javier Mascheranót és Lionel Messit is vizsgálták adócsalás gyanújával. Utóbbi kettőt, valamint klubjukat, az FC Barcelonát meg is büntették.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.