A Viszkis bűntársa, Orbán Gábor állítja, valótlanságok jelentek meg róla

Forrás: Ambrus Attila Facebook oldala -
Orbán Gábor Viszkis hazugság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kevesen tudják, de a Viszkis rabló nem egyedül követte el a bűntetteit: volt egy társa is, aki nem szokott a nyilvánosság elé állni, körözés alatt áll. Orbán Gábor kivételt tett azonban a rablásokról készülő mozifilm miatt, ugyanis fél, hogy valótlanságokat állítanak majd benne.

Összesen tizenhárom bankot raboltak ki együtt, mégis keveset hallani Orbán Gáborról, a Viszkis tettestársáról. Nem gyakran áll a nyilvánosság elé, ugyanis körözés alatt áll, de most kivételt tett. Orbán Gábor azért adott exkluzív interjút a Fókusznak, mert megelégelte, hogy valótlanságok jelentek meg róla. Az utolsó csepp a pohárban mégis a rablássorozatukról készülő mozifilm, amivel kapcsolatban meg sem keresték.

Ambrus Attila tettestársa szerint valótlanságok jelentek meg róla Forrás: Ambrus Attila Facebook oldala

"Engem fel sem hívtak, meg sem kérdezték a véleményemet, hogy egyáltalán igaz-e az, amit az Ambrus Attila állít rólam, meg az egész rablássorozatról" - mondta Orbán Gábor, aki már korábban is kilátásba helyezte, hogy pert indít a filmprodukciós iroda és Ambrus Attila ellen. Orbán Gábor állítja, eleinte takarékszövetkezeteket, kisebb postahivatalokat raboltak ki, és az ő javaslatára tértek át a bankok kifosztására. Állítja, így két év alatt 140 millió forinthoz jutottak.

Megszólalt a Viszkis rabló tettestársa Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Előtte 8000 Ft-ot keresett havonta az UTE játékosaként, aztán hirtelen milliomos lett. Ha elfogyott a pénzük, újra raboltak. Whiskyt csak Ambrus Attila ivott. Összesen 13 bankot raboltak ki a lebukás előtt.

Az utolsó rablásnál Orbán Gábort egyből elfogták, Ambrus Attila viszont elmenekült: kutyájáért és útleveléért azonban hazament.

A rendőrség őt órákkal a társa elfogása után a határátkelőnél kapta el. A Viszkis szerint azért kerítették kézre, mert társa túl korán vallott, de Orbán Gábor ezt tagadja. "Bizonyítékom van arra, hogy én tartottam a számat, attól függetlenül, hogy engem ütöttek, vertek" - mondta Orbán Gábor, aki nem beszélt a Viszkissel szabadlábra kerülése óta, de most üzent egykori társának.

"A háborúnak akkor van vége, ha mind a két fél azt mondja, hogy vége.

Ő egyoldalúan nem zárhatja le a múltat. Úgy, hogy engem meg sem hallgat" - mondta Orbán, aki állítása szerint most jobban él, mint a rablások alatt és ha visszamehetne az időben, soha nem társulna a Viszkishez.

Hosszú Katinka 400 méter vegyesen ismét aranyérmet nyert a világbajnokságonhttp://www.life.hu/news/20161207-hosszu-katinka-400-meter-vegyesen-ismet-vilagbajnok-lett.htmlHosszú Katinkát megint csak a távolból láthatták versenytársai 400 méter vegyesen, nagyjából fél medencére volt a többiektől. Hatalmas előnnyel szerezte meg újabb aranyérmét ebben a számban, de nem ő az egyedüli, aki jól teljesített. A 24 éves Bernek Péter bornzérmet nyert. News--Lehoczky Éva operaénekesnő kutyájával együtt égett halálrahttp://www.life.hu/news/20161207-lehoczky-eva-operaenekesno-es-kutyaja-meghaltak-egy-lakastuzben.htmlKedd délután kapott lángra a 92 éves Lehoczky Éva operaénekesnő budai háza. A művésznőnek sajnos nem volt esélye kimenekülni, kutyájával együtt égett halálra. News--Bennégett lakásában a legendás magyar operaénekesnőhttp://www.life.hu/news/20161206-tragedia-laskatuzben-hunyt-el-az-ismert-magyar-operaenekes.htmlMeghalt egy idős nő egy kigyulladt házban a főváros II. kerületében, a Ferenchegyi úton kedden - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. A Blikk információja szerint az legendás operaénekesnő, Lehoczky Éva hunyt el a balesetben. Egyelőre senki sem erősítette meg a hírt. NewsOrigoSérült gyerekek adataival visszaélve pénzt kéreget egy férfihttp://www.life.hu/news/20161206-serult-gyerekek-adataival-el-vissza-igy-kereget-penzt.htmlAz interneten próbál kéregetni sérült fiatalok nevét és fényképét felhasználva egy férfi, de az is lehet, hogy egy egész csoport áll a visszaélés mögött. Az esetről egy nagymama nyilatkozott, akit megpróbált behálózni az illető. NewsThinkstockÍgy küzdenek télen a túlélésért a hajléktalanokhttp://www.life.hu/news/20161206-igy-kuzdenek-a-hideg-ellen-az-othontalanok.htmlA legjobb, ha télen a meleg lakásban töltjük az időnket, hiszen hamar át lehet fagyni a rettentő hidegben. De mit csinálnak azok, akiknek nincs otthonuk, ahová elhúzódhatnának? A hajléktalanoknak már nyáron fel kell készülniük a télre. NewsAFPElhunyt a híres színésznő, Margaret Whittonhttp://www.life.hu/news/20161206-margaret-whitton-67-evesen-elhunyt.htmlRengeteg ismert filmben játszott Margaret Whitton, a többi között a Dupla vagy semmiben, vagy Az arc nélküli emberben. A híres színésznő 67 évesen távozott az élők sorából, elvesztette a harcot a rák ellen. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.