A hajnal ismét nem kecsegetett sok jóval, és több helyen ez sajnos a nap nagy részére igaz lesz. Kialakulhat ónos eső, és még havazás is, ezért érdemes nagyon vigyázni!

Ma hajnalra párás levegőt ígértek, ami miatt több helyen alakulhat ki hószállingózás, és még ónos szitálás is, de van ahol ennél rosszabb lesz a helyzet. Az ÉK-i tájakon ónos eső is lehet, sőt még havazás is kialakulhat. Napközben azonban jön az enyhülés: az egyre élénkebb nyugati szél hatására csökken a felhőzet, megszűnik a párásság és előbukkan még a nap is! Elkezdődik a melegfronti hatás.

Ónos esővel és havazással indul a nap - Képünk illusztrációForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Szombaton változóan felhős lesz az ég, de szerencsére csapadékra nem nagyon kell számítanunk. Reggel viszont ismét párás lehet a levegő. Jó hír viszont, hogy tovább enyhül az idő, a csúcshőmérséklet 3 és 11 fok között alakul, ÉK-en lesz a hidegebb. Ezüstvasárnapra nem lesz a táj hófehér, inkább gyengén felhős, nagyrészt napos idő ígérkezik. Csapadékra szinte egyáltalán nem kell számítanunk, és az enyhe idő is marad egyelőre: 4 és 10 fok között alakulnak a maximumok - írja a Köpönyeg.hu.