Varnus Xavér berlini otthonától nem messze történt a merénylet

terrortámadás Varnus Xavér Berlin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mint ismeretes, december 19-én egy teherautó rohant a karácsonyt ünneplő tömegbe a német fővárosban. A terrortámadásnak egy magyar sérültje is van, őt már kienegedték a kórházból. Szerencsére az orgonavirtuóznak nem esett baja.

Varnus Xavér Facebbok-oldalán, egy nyilvános posztban tette közzé, hogy pár nappal ezelőtt ő is ott vett kürtöskalácsot:

"Egy hete este pont azon a berlini téren, ahol a tegnap esti merényletet elkövették. Két perccel korábban jöttünk ki a Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche épületébôl, ahol Bach Karácsonyi oratóriumát hallgattuk, aztán vettünk egy kürtôskalácsot a magyar árustól, ki, mint olvastam a híradásokban, megmenekült. S mindez néhány saroknyira az otthonomtól. Emlékszem rá, hogy elôzô nyári látogatásomhoz képest a 2001. szeptember 11-i merénylet mennyire elrabolta New York lelkét. Berlinnel, félek, tegnap este ugyanez történt." - írta ki Xavér.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.