Ábrahám Edit betöltötte a 60. életévét

Forrás: Life.hu -
Ábrahám Edit születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
17 évesen már filmben szerepelt, Magyarország mégis főként a Barátok közt című sorozatból ismeri Ábrahám Editet. Nem csoda, hiszen a színésznő 16 éven keresztül alakította Berényi Claudia karakterét.

Nincs olyan, aki ne ismerné Ábrahám Editet, noha többeknek előbb jut eszébe a Barátok köztben alakított karakterének a neve. A színésznő 16 éven át szerepelt a sorozatban, ezért kevesen tudják, hogy nemcsak prózai darabokban tud kiváló teljesítményt nyújtani. A színésznő fiatalkora óta énekel, hangját néhány filmben meg is mutatta.

Ábrahám Edit 60 évesen is gyönyörű Forrás: Life.hu

Többek között a Bajuszverseny című tévéjátékban, amely egyben az első filmes szerepe is volt a színésznőnek 17 évesen. Az alkotók már akkor felfigyeltek kellemes hangjára, amit később egyre többször hallhatott a közönség. Hiába dalolt szépen, a a Színház- és Filmművészeti Főiskolán prózai szakon végzett. A filmeken kívül természetesen a színház is vonzotta a színésznőt, aki még német nyelven is játszott.

Ábrahám Edit, mint Berényi Claudia Forrás: baratok.hu

A csodás alakításai ellenére azonban Ábrahám Editet a legtöbben csak Berényi Claudiaként ismerik, ami nem is olyan nagy csoda, tekintve, hogy 16 éven keresztül alakította ezt a karaktert. 1998 és 2014 között volt a Mátyás király tér életének része. A színészet mellett szinkronszerepeket is vállal egészen fiatalkora óta. A ma 60 éves színésznő meglehetősen sokrétű tehetség, ráadásul a mai napig rendkívül jól tartja magát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.