17 évesen már filmben szerepelt, Magyarország mégis főként a Barátok közt című sorozatból ismeri Ábrahám Editet. Nem csoda, hiszen a színésznő 16 éven keresztül alakította Berényi Claudia karakterét.

Nincs olyan, aki ne ismerné Ábrahám Editet, noha többeknek előbb jut eszébe a Barátok köztben alakított karakterének a neve. A színésznő 16 éven át szerepelt a sorozatban, ezért kevesen tudják, hogy nemcsak prózai darabokban tud kiváló teljesítményt nyújtani. A színésznő fiatalkora óta énekel, hangját néhány filmben meg is mutatta.

Ábrahám Edit 60 évesen is gyönyörűForrás: Life.hu

Többek között a Bajuszverseny című tévéjátékban, amely egyben az első filmes szerepe is volt a színésznőnek 17 évesen. Az alkotók már akkor felfigyeltek kellemes hangjára, amit később egyre többször hallhatott a közönség. Hiába dalolt szépen, a a Színház- és Filmművészeti Főiskolán prózai szakon végzett. A filmeken kívül természetesen a színház is vonzotta a színésznőt, aki még német nyelven is játszott.

Ábrahám Edit, mint Berényi ClaudiaForrás: baratok.hu

A csodás alakításai ellenére azonban Ábrahám Editet a legtöbben csak Berényi Claudiaként ismerik, ami nem is olyan nagy csoda, tekintve, hogy 16 éven keresztül alakította ezt a karaktert. 1998 és 2014 között volt a Mátyás király tér életének része. A színészet mellett szinkronszerepeket is vállal egészen fiatalkora óta. A ma 60 éves színésznő meglehetősen sokrétű tehetség, ráadásul a mai napig rendkívül jól tartja magát.