Csalással vádolják a magyar szakácsot, aki Dublinban éli világát

Forrás: Dreamstime -
szakács Dublin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pályázatot hirdetett román újságokban a körözött magyar szakács, sokan be is dőltek a felhívásnak. Átutalták a pályázat kezelési díját, de rá kellett jönniük, hogy átverték őket. A magyar szakácsot körözik, ő viszont nem rejtőzik: Dublinban éli világát.

A gyanú szerint társadalmi szerepvállalás fellendítésére hirdetett pályázatot a magyar szakács, azt ígérve, hogy másfél milliót nyerhetnek a cégek. Román újságokban hirdette a lehetőséget Civil Fejlesztési Ügynökség néven, pályázatkezelési díjért pedig 20-25 eurót kért. Sokan át is utalták az összeget, de kiderült, hogy a felhívásból semmi nem igaz. A gyanú szerint kétszáz céget vert át Kutas László, akit a rendőrség is köröz, ő pedig Dublinban éli világát.

Dublinban él a körözött magyar szakács - Képünk illusztráció Forrás: Dreamstime

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség is feljelentést tett ellene, mert úgy tüntette fel magát, mintha kormáényszerv lenne. A körözési lista nyolcszor dobta fel a nevét. A Borsnak sikerült is utolérni a szakácsot.

Csak öt körözésről tudok, meglepett, hogy már nyolc van"

"A következő év tavaszán értesültem arról, hogy a kalocsai rendőrség nyomozást folytat a Civil Fejlesztési Ügynökség ellen, s a tevékenységével kapcsolatosan engem is ki akarnak hallgatni, ugyanis akkori cégemmel alvállalkozóként dolgoztam nekik. A rendőrségi idézésre nem jelentem meg, de felvettem a kapcsolatot a nyomozóhatósággal. Levélben jeleztem feléjük, hogy életvitelszerűen külföldön tartózkodom. Írásban megtettem a vallomásomat, melyet meg is küldtem részükre. Ezt azonban nem fogadták el, így kiadták az országos, majd – mivel tájékoztattam a hatóságokat arról, hogy Írországban élek –, a nemzetközi körözést is. Később tudomásomra jutott, hogy a bíróság a távollétemben elkezdte lefolytatni az üggyel kapcsolatos tárgyalást. Tudomásom szerint ez jelenleg is tart, a következő tárgyalás jövő év januárjában lesz. Erről azonban semmilyen hivatalos értesítést nem kaptam"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.