Hamarosan megérkezik a hó: akár 6 centiméternyi is eshet

Forrás: AFP/2013 Getty Images/Spencer Platt -
hideg hóesés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem volt ugyan fehér karácsonyunk, de ettől még van esélyünk arra, hogy a télen havat lássunk. Nemsokára jön is a hóesés. Holnaptól már többfelé várható havazás.

Kedden még csak elvétve alakulhat ki hózápor, ám a hideg garantált. Ahogy haladunk előre a héttel egyre hidegebb lesz. Szerdán már megnövekszik a felhőzet, így egyre többfelé alakul ki csapadék, jellemzőn hó, de havas eső is eshet nyugaton. Az ország É-i, ÉK-i harmadán lesz a legjellemzőbb a hó, akár 1-6 cm is eshet. Itt már igazi téli utakra kell számítani, így nem árt az odafigyelés.

Jön a hóesés: akár 6 centiméternyi is hullhat - Képünk illusztráció Forrás: AFP/2013 Getty Images/Spencer Platt

Csütörtökön viharossá fokozódik az északi szél, ennek hatására csökken a felhőzet, de hózáporok előfordulhatnak, főleg a Duna-Tisza-közén. Pénteken már napos, tiszta idő várható, ellenben farkasordító hideg lesz: -15 fok is lehet, szombaton azonban még ennél is tovább hűlhet a hőmérséklet! Akár -18 fokig is visszaeshet a hőmérő higanyszála - írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.