Betömött szájjal helyezte egy kórházi szemetesbe kisbabáját egy nő

Forrás: MTI/Balogh Zoltán -
kisbaba bűncselekmény kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Felfoghatalan, hogy miért tette egy kórházi szemetesbe a kisbabáját a 27 éves nő. Az anya ellen természetesen vádat emeltek.

Orsolya-Anamaria Balogh, egy brit kórház szemetesébe dobta újszülött gyermekét. A kisbabára az egyik takarítónő talált rá, 2016. június 5-én, a Royal Albert Edward kórház vécéjének szemetesében. A dolgozó szerette volna kiüríteni a kukát, de furcsának találta, hogy sokkal nehezebb a tároló, mint szokott.

Egy szemetesben találták meg a magára hagyott újszülött babát Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Belenézett, egy táskát talált benne. Abban pedig egy újszülött kisbaba feküdt magzatpózban, egy zacskóval a fején. A szerencsétlen gyereknek még a szája is be volt tömve zsebkendővel. Gyors orvosi segítséget kapott, így sértetlenül úszta meg a veszélyes helyzetet. - írta meg a ManchesterEveningNews.

A helyi hatóságok hamar megtalálták a 27 éves nőt, aki az eset bekövetkezése előtt pár órával jelent meg az egészségügyi intézményben, mert hasi fájdalmai voltak. Orsolya-Anamaria az őt vizsgáló nővérnek azt állította, hogy nem terhes, és a dolgozó elmondása szerint sem látszott rajta, hogy áldott állapotban lenne. Az összes orvos épp elfoglalt volt, ezért a kismamának várakoznia kellett.

A nő ekkor a mellékhelységbe ment, majd ezt követően párjával együtt egy taxival távoztak. A rendőrök szembesítése során először tagadta, hogy szült volna, de egy orvosi vizsgálat után bevallotta, hogy a vécében hozta világra a gyereket, aki elmondása szerint úgy tűnt, hogy nincs életben, ezért hagyta ott. Azt is állította, hogy nem is volt tudomása a terhességéről.

Más megoldás is lett volna - Illusztráció Forrás: MTI/Lehoczky Péter

Erről is kiderült, hogy hazugság, hiszen számítógépén az esetet megelőzően szinte csak a terhesség és a szülés témájában keresgélt. A nő tárgyalása most is zajlik, ám azt figyelembe kell venni, hogy deperszonalizációs zavar tünetei mutatja, vagyis nem biztos, hogy teljesen beszámítható.

Származását tekintve csak annyit tudunk, hogy a tágyalások során román tolmács jelenlétére van szükség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.