Forrnak az indulatok A Dal háza táján! Megszólalt az MTVA is az ügyben

MTVA A Dal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kizárták Szabyestet A Dal című versenyből, mire az énekes a Life.hu kamerái előtt indulatosan bírálta a produkció készítőit. A csatorna most hivatalosan is állást foglalt.

A Dal című műsorból kizárták a fiatal előadót Szabyestet, aki szabályszegést követett el. A verseny rendelete ugyanis kimondja, hogy a művészek kizárólag olyan dallal indulhatnak, ami nem kerül kereskedelmi fogalomba szeptember 1-jéig. Szabyest dala pedig sajnálatos módon fellelhető az interneten, így érvénytelenítették jelölését.

A fiatal előadó a Life.hu riporterének, Domszky Lászlónak indulatosan mesélte el érzéseit a történtekkel kapcsolatban, komolyan bírálta a verseny szervezőit és a műsorban induló zenésztársait is.

a dal, szabyest Forrás: life.hu

Szerinte sok olyan induló van, aki nem érdemli meg, hogy ott legyen,

egyes kollégáit növénynek nevezte és meg van róla győződve, hogy ő többet tett le az asztalra, mint néhány pályatársa.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük az MTVA-t is, akik írásban válaszoltak kérdéseinkre. Alább olvasható az állásfoglalás.

Szabyest produkcióját a videóban elhangzottakkal ellentétben nem azért kellett kizárni A Dal 2017 mezőnyéből, mert felkerült az internetre egy videó az előadásáról, hanem azért, mert A Dal pályázati feltételei által megszabott idő előtt elhangzott nyilvános előadás keretében, egészben vagy részletében. Az 1. pont kimondja, hogy „a benevezett dal (sem a szövege, sem a zenéje) nem kerülhetett kereskedelmi forgalomba vagy média-felületre (televízió, rádió, internet), illetve nem hangozhatott el nyilvános előadás keretében 2016. szeptember 1. előtt".

A videóban megfogalmazott vádaskodás előtt A Dal produkció értetlenül áll, hiszen a műsoron dolgozó kollégák az előadókkal és menedzsmentjükkel közösen mindent megtesznek azért, hogy a műsorba jutott produkciók a lehető legigényesebb módon kerüljenek színpadra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.