A popsztár magángéppel repült Bécsbe 2016 novemberében, hogy találkozzon két elismert orvossal abban a kórházban (AKH – Allgemeines Krankenhaus der Stadt Wien), ahol 6 évvel ezelőtt megmentették az életét. Michael édesapja és kedvese, Fadi Fawaz is vele utazott. Utóbbi akkor azt nyilatkozta, hogy üzleti céllal utaztak az osztrák fővárosba.

Dr. Zielinski és Dr. Staudinger volt a két orvos, akikkel George Michael találkozott a halála előtt. Ők ketten kezelték akkor is, amikor 2011-ben súlyos állapotban, tüdőgyulladással kórházba került Bécsben. Zielinski a popsztár halálakor a Twitteren fejezte ki szomorúságát és mély együttérzését a családdal, barátokkal. Dr. Christoph Zielinski egyébként a bécsi kórház onkológiai osztályának vezetője. Dr. Thomas Staudinger pedig az intenzív osztály főorvosa – írja a Daily Mail.

George Michael titkos látogatást tett Bécsben halála előtt egy hónappalForrás: AFP/Evert Elzinga

A rendőrség próbálja kideríteni az összes részletet George Michael halálával kapcsolatban. A barátját, Fadi Fawazt is kihallgatták már, aki egy autóban, az énekes háza előtt töltötte azt az éjszakát, amikor az meghalt. Egyesek szerint a popsztár drogtúladagolásban hunyt el, ezt azonban még nem erősítették meg a hivatalos szervek.

Az is megdőlni látszik, hogy a Wham! sztárja magányosan töltötte utolsó napjait. Fotók bizonyítják, hogy december 23-án kimondottan nagy volt a sürgés-forgás az énekes háza körül, vendégek jöttek-mentek. Úgy látszott, hogy nagy összejövetel készül. Egy nő virágokat szállított, ünnepi világítást szereltek fel, és három szatyor élelmiszert is kiszállítottak George Michael házához.