Szexuálisan zaklatta diákjait a budapesti tanár: jobb jegyet ajánlott cserébe

Forrás: Dreamstime -
Budapest szexuális zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több mint húsz kiskorút veszélyeztetett egy budapesti XXIII. kerületi középiskolai tanár, ezzel vádolja az ügyészség. Szexuális tartalmú megjegyzéseket tett, és szexuális szolgáltatásokért cserébe ajánlott jobb jegyet.

Húsznál is több kiskorú veszélyeztetésével vádolja az ügyészség a budapesti tanárt. A vádlott egy alapítványi fenntartású középiskolában dolgozott 2002 óta, de 2011 és 2016 között lépte túl a tanár-diák viszonyt a rá bízott kiskorúakkal szemben. A vádirat szerint sértő és megalázó, többnyire szexuális tartalmú megjegyzéseivel és cselekményeivel a nevelése és felügyelete alatt álló, 15-17 év közötti kiskorúak erkölcsi és érzelmi fejlődését veszélyeztette.

Diákokat zaklatott a budapesti tanár - Képünk illusztráció Forrás: Dreamstime

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint többször előfordult, hogy

szexuális szolgáltatásért cserébe ajánlott jobb jegyet az adott diáklánynak,

legalábbis erre tett utalást. Más esetekben a diákok szexuális életére tett megjegyzést, vagy szexuális cselekményre utaló kéz-illetve testmozdulatokat végzett. Előfordult, hogy a vádlott az egyik kiskorú diák bőrszínére utalva, különböző sértő megnevezéseket használt a többi tanuló előtt, ezzel a kiskorú emberi méltóságát súlyosan megsértve. Az ügyészség a férfival szemben 22 rendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntette miatt emelt vádat az illetékes bíróságon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.