Tóth Gabi nemrég döntött a stílusváltás mellett, amihez új név is dukál. Ezentúl Totova művésznéven létezik tovább, amit a felvidéki magyarok sérelmeznek. Bántónak találják, ezért Tóth Gabi magyarázkodni kényszerült. Facebook-oldalán leszögezte, soha nem állt szándékában senkit se megsérteni.

Új zenei projektbe fogott Tóth Gabi, ezt már korábban bejelentette. Ezért függesztik fel testvérével is közös fellépéseiket, és ezért vonul alkotói szabadságra. Ezentúl Totova néven létezik az énekesnő, emiatt azonban olyan kritikákat kapott, amire még ő sem számított. A felvidéki magyarok bántónak tartják a névváltoztatását, pontosan az -ova végződés miatt. Ők ugyanis éppen azért küzdenek, hogy ez eltűnjön az ottani használatból. Tóth Gabi a Facebook-oldalán kért elnézést mindenkitől, és leszögezte, senkit nem áll szándékában megbántani.

Tóth Gabi művészneve miatt magyarázkodni kényszerültForrás: RTL

"A dalaimmal igyekszem mindig pozitív gondolatokat sugallni és őszinte érzéseket közvetíteni, a színpadon és azon kívül is mindig önmagamat adni. Most egy új zenei projektet készítek alkotótársaimmal, ehhez választottunk egy fantázia nevet. Ettől én még továbbra is Tóth Gabi vagyok" - írta az énekesnő, hozzátette, semmilyen politikai irányzat nincs a névválasztása mögött, leszögezte, "semmiképpen sem támogat olyan törekvéseket melyek azt célozzák, hogy bárkit akarata ellenére kényszerítsenek bármire". Tóth Gabi azt is leírta, hogy nem szeretné, ha ebbe bárki többet látna, mint ami. "Ez a név ártalmatlan. Nem akar senkit sem bántani. A nevek nem bántanak másokat. Az emberek bántanak másokat. Nekem pedig sohasem állt szándékomban ez. Természetesen a legkevésbé sem akartam bárkit is megsérteni. Bármilyen bántó szándékosságot keresni ebben a névben, vagy politikai párhuzamot vonni, indokolatlan és felesleges" - olvasható a többi között az énekesnő posztjában.