Tóth Gabi művészneve sérti a felvidéki magyarokat: Facebook-oldalán kért bocsánatot

Forrás: RTL -
Tóth Gabi művésznév felvidéki magyarok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tóth Gabi nemrég döntött a stílusváltás mellett, amihez új név is dukál. Ezentúl Totova művésznéven létezik tovább, amit a felvidéki magyarok sérelmeznek. Bántónak találják, ezért Tóth Gabi magyarázkodni kényszerült. Facebook-oldalán leszögezte, soha nem állt szándékában senkit se megsérteni.

Új zenei projektbe fogott Tóth Gabi, ezt már korábban bejelentette. Ezért függesztik fel testvérével is közös fellépéseiket, és ezért vonul alkotói szabadságra. Ezentúl Totova néven létezik az énekesnő, emiatt azonban olyan kritikákat kapott, amire még ő sem számított. A felvidéki magyarok bántónak tartják a névváltoztatását, pontosan az -ova végződés miatt. Ők ugyanis éppen azért küzdenek, hogy ez eltűnjön az ottani használatból. Tóth Gabi a Facebook-oldalán kért elnézést mindenkitől, és leszögezte, senkit nem áll szándékában megbántani.

Tóth Gabi művészneve miatt magyarázkodni kényszerült Forrás: RTL

"A dalaimmal igyekszem mindig pozitív gondolatokat sugallni és őszinte érzéseket közvetíteni, a színpadon és azon kívül is mindig önmagamat adni.

Most egy új zenei projektet készítek alkotótársaimmal, ehhez választottunk egy fantázia nevet.

Ettől én még továbbra is Tóth Gabi vagyok" - írta az énekesnő, hozzátette, semmilyen politikai irányzat nincs a névválasztása mögött, leszögezte, "semmiképpen sem támogat olyan törekvéseket melyek azt célozzák, hogy bárkit akarata ellenére kényszerítsenek bármire". Tóth Gabi azt is leírta, hogy nem szeretné, ha ebbe bárki többet látna, mint ami. "Ez a név ártalmatlan. Nem akar senkit sem bántani. A nevek nem bántanak másokat. Az emberek bántanak másokat. Nekem pedig sohasem állt szándékomban ez.

Természetesen a legkevésbé sem akartam bárkit is megsérteni.

Bármilyen bántó szándékosságot keresni ebben a névben, vagy politikai párhuzamot vonni, indokolatlan és felesleges" - olvasható a többi között az énekesnő posztjában.

Gallusz Niki a kapcsolatáról vallott: nekik is vannak nehézségeikhttp://www.life.hu/sztarok/20170112-gallusz-niki-a-kapcsolatarol-vallott-szoktak-veszekedni-lauraval.htmlGallusz Niki évek óta él együtt szerelmével, Laurával, eddig mégsem beszélt kapcsolatukról, és úgy általában a magánéletéről sem. A színésznő azonban úgy döntött, kiáll, és megosztja érzéseit az emberekkel. Kiderült, hogy a hagyományostól eltérő kapcsolatuk mégis olyan, mint bármelyik másik: nem mentes a vitáktól. TV + SztárokOrigoOsvárt Andi döntött: "Roberto egyelőre marad a saját lakásában"http://www.life.hu/sztarok/20170112-osvart-andi-szerelem-nemreg-koltozott-uj-lakasba.htmlA színésznő nem is lehetne ennél boldogabb: a szerelem mellett egy új lakással indította a 2017-es évet. TV + SztárokOrigoBotrány! Kínos helyzetbe került a Golden Globe-on Sylvester Stallonehttp://www.life.hu/sztarok/20170112-sylvester-stallone-nem-jutott-neki-szek-kiakadt-a-sztar.htmlA Rocky- és a Rambo-filmek sztárja hiába ment el a díjátadógálára, a szervezők nem adták meg neki a kellő tiszteletet. TV + SztárokAFPKiss Ádám vallomása: szörnyű tragédia miatt lett humoristahttp://www.life.hu/sztarok/20170112-kiss-adam-edesapja-halala-utan-menekulesnek-hasznalta-a-humort.htmlSzörnyű tragédiát követően menekül a humorhoz Kiss Ádám. A népszerű stand upos így dolgozta fel édesapja veszteségét. TV + SztárokOrigoL.L. Junior Gesztesitől kért segítséget az apósa megpuhításáhozhttp://www.life.hu/sztarok/20170112-l-l-junior-eljegyezte-szerelmet.htmlBár Junior nem akart még komoly kapcsolatot, az Ámor nyila eltalálta a zenészt. A lány édesapjával azonban nem volt könnyű dolga a párnak. TV + Sztárok--Cookyt rengetegen bántjákhttp://www.life.hu/sztarok/20170112-cookyt-rengetegen-bantjak-de-a-radios-nem-enged-a-negativumoknak.htmlA hallgatók bár éltetik a rádióst, ő mégis rengeteg bántó megjegyzést kap munkája miatt. Cooky arra tette fel az életét, hogy szórakoztasson, ezért igyekszik kizárni a negatívumokat, és csak a jó dolgokra koncentrál. TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.