Hamarosan startol A Dal: Ők lépnek fel a ma esti adásban

Forrás: Andres Putting -
A Dal 2017 Eurovíziós Dalfesztivál A Dal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A közmédia hatrészes élő showműsorában a Duna TV-n harminc dal és előadó lesz látható és hallható, közülük január 13-án, szombaton este az első adásban tíz.

A Dal 2017 első válogatóján lép színpadra Karcok című dalával Benji. Most szombaton mutatja be Glory című dalát Calidora, Csondor Kata dalának címe Create, de elhangzik továbbá Henderson Dávidtól a White Shadows, a Leander Killstől az Élet, a Rocktenorstól az Ősz, a Roma Soultól a Nyitva a ház, Singh Vikitől a Rain, a Spoon21-től a Deák, és a The Wings Mint a hurrikán című dala.

Henderson Dávid Forrás: facebook.com/officialhendersondavid

Az idei dalválasztó műsorsorozat zsűrijében Zséda (Zsédenyi Adrienn) többszörös Fonogram-, eMeRTon- és Artisjus-díjas énekes; Frenreisz Károly, a Skorpió együttes vezetője, a Metro és az LGT egykori alapítója; Both Miklós zeneszerző, énekes, előadó, a Napra és a Both Miklós Folkside alapítója; valamint Molnár Ferenc Caramel Fonogram-díjas énekes szerepel.

Az MTVA sajtóirodájának közlése szerint A Dal első élő válogatójának vendége a Margaret Island együttes lesz, amely új albuma egyik dalának televíziós premierjét tartja a showban. Az ötödik zsűritag 2017-ben is a közönség.

Margaret Island zenekar 2015-ben Forrás: Margaret Island

A nézők az egyes produkciók elhangzása alatt 1-től 10-ig pontozhatják kedvenceiket. Ezeket a pontszámokat összesítik, átlagolják és hozzáadják a négy zsűritag pontjaihoz. Ez alapján öt dal és előadó kerül a középdöntőbe, emellett a közönség további egy számot továbbjuttathat a kedvenc produkció kódjának elküldésével.

A Dal 2017 két műsorvezetője Tatár Csilla és Harsányi Levente, akik egész nap nagyon készültek az esti élő show-ra.

#próba #adal2017 #adalamitdudolsz #dunatv

Tatár Csilla (@csillatatar) által közzétett fénykép,

A második válogatót január 21-én, a harmadikat január 28-án szombaton rendezik. A három adásból hat-hat dal, összesen 18 kerül a két elődöntőbe, amelyeket február 4-én és 11-én rendeznek. A február 18-i döntőbe nyolc (a két elődöntőből négy-négy) dal jut. A fináléban elhangzó nyolc dal közül a zsűri választja ki a legjobb négy produkciót, közülük ismét a nézők döntik el, ki képviselje Magyarországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon május 9. és 13. között ukrán fővárosban, Kijevben.

Freddie 2016-ban Stockhomban Forrás: Andres Putting

Az idei műsorban - akárcsak tavaly - díjazzák a legjobb dalszöveget (a tíztagú előzsűri, valamint a nézők online szavazatai alapján adják át) és kiválasztják a műsor felfedezettjét (a zsűri ítéli oda). Az online Akusztik Dalverseny nyertese a Petőfi Akusztik koncertlehetőségen kívül felléphet a 2017-es VOLT Fesztivál mínusz egyedik napján a Petőfi Zenei Díjátadó színpadán.

A akusztikus hangfelvételeket a Petőfi Rádió játssza le, a videók A Dal 2017 hivatalos oldalán lesznek elérhetők, a szavazás az első elődöntő dalainak elhangzása után indul.

A csapból is ez folyjon! Ezért imádják a sört a sztárok http://www.life.hu/sztarok/20170113-istenes-bence-es-majka-szivesen-isznak-egy-pohar-sort.html"A sör annak a bizonyítéka, hogy Isten szeret minket, és azt akarja, hogy boldogok legyünk" - mondta Benjamin Franklin, aki a jelek szerint szívesen emelte fel a poharát egy-egy baráti összejövetel alkalmával. De mi a helyzet hazánk sztárjaival? Meglepő válaszok érkeztek. TV + Sztárok--Fura vonzalmáról vallott ByeAlexhttp://www.life.hu/sztarok/20170114-byealex-enekes-fura-vonzalmarol-vallott.htmlKiderült, hogy komoly baba-, akcióhős- és horrormaszkgyűjteménnyel büszkélkedhet a 32 esztendős zenész, ByeAlex. TV + SztárokFotó: Adrián Zoltán - OrigoHoppá! Jamie Foxx Magyarországon vanhttp://www.life.hu/sztarok/20170114-jamie-foxx-oscar-dijas-hollywoodi-szinesz-magyarorszagon-van.htmlNem elég, hogy Jennifer Lawrence Budapesten forgat, most egy újabb világsztár érkezett hazánkba.TV + Sztárok--Lagzi Lajcsi: Volt egy elszólásom, ezért most óvatosabb vagyokhttp://www.life.hu/sztarok/20170114-lagzi-lajcsi-hamarosan-felfedi-a-lapjait-ha-hazajon-del-amerikavol.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, Lagzi Lajcsit és családját is megdöbbentette a vádemelés. A mulatóssztár azóta kommentálta a történteket, és elárulta, mit tervez.TV + SztárokFotó: Szabó Gábor - OrigoTinédzserek voltak, mégis oltár elé álltak http://www.life.hu/sztarok/20170112-olivia-wilde-oltar-ele-allt-sztarok-akik-tinikent-lettek-menyasszonyok.htmlBár fiatalon az ember minden őrültségben részt vesz, egy házasság azért mégsem ez a kategória. Kedvenc sztárjaink közül azonban akadtak páran, akik elég korán az oltár elé vonultak a szerelmükkel. Nézzük, meddig tartottak ezek a románcok. TV + SztárokOrigoA Jóbarátok Ross Gellerével bulizott Iszak Eszti: Fotó!http://www.life.hu/sztarok/20170113-iszak-eszti-david-schwimmerrel-bulizott.htmlIszak Eszti nagy mázlista, együtt iszogatott a világszár David Schwimmerrel. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.