Kiadták a riasztást: ezekben a megyékben támad a bénító köd

Forrás: Thinkstock -
időjárás köd
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vasárnap kilenc megyére a tartós, sűrű köd, öt megyére és a fővárosra az extrém hideg veszélye miatt adott ki figyelmeztetéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták, főként az Északi-középhegység térségében, illetve annak vastag hóval borított előterében (elsősorban Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest megye keleti, illetve északi részén és esetleg Borsod megye egyes részein) a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 15 Celsius-fok alatt valószínű.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Emiatt vasárnapra és hétfőre is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Budapestre és Pest megyére, valamint Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Jász-Nagykun-Szolnok megyére.

Az előrejelzés szerint hétfőn a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az ország nagyobb részén mínusz 12 és mínusz 7 fok között várható, de a vastag hóval borított tájakon mínusz 17 és mínusz 12 fok közé is hűlhet a levegő, sőt az Északi-középhegység völgyeiben akár mínusz 20 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 1 fok között valószínű, az Északi-középhegység térségében lesz a hidegebb.

Kiemelték továbbá, hogy éjszaka elsősorban az Alföldön, az Északi-középhegység térségében és a Dunántúl középső és nyugati részein nagyobb területen képződhet sűrű, zúzmarás köd. Akár hószállingózás, esetleg ónos szitálás is lehet. A tartós, sűrű köd veszélye miatt Baranya, Somogy, Zala, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki figyelmeztetést.

Újabb csapás Michael Schumachernek: magára hagyták a pilótát!http://www.life.hu/news/20170115-michael-schumachertol-elpartoltak-a-tamogatoi.htmlSzomorú hír érkezett Schumiról. Egyre kevesebben tartanak ki ugyanis a Forma-1-es legenda mellett. News--Idegenek, mégis hasonlítanak: bizonyíték, hogy mindenkinek van egy ikertestvérehttp://www.life.hu/news/20170113-idegenek-talalkoztak-hasonmasukkal.htmlTöbb mint furcsa belegondolni, hogy a világban valahol szaladgál egy idegen ember, aki a megszólalásig hasonlít rád, jobban, mint a rokonaid. Sci-fi filmekbe illik a feltételezés, mégis ez a valóság! Íme, néhány példa azokról, akik a véletlennek köszönhetően már megtalálták a hasonmásukat. NewsHátborzongató: élőben közvetítette öngyilkosságát a 12 éves tini (18+)http://www.life.hu/news/20170113-elo-kozvetitesben-kovetett-el-ongyilkossagot-a-tinilany.htmlA fiatal hosszasan taglalta, hogy miken ment keresztül, majd végzett magával. Nem tudják megállítani a videó terjedését a neten. News--Elpusztult a budapesti állatkert koalája, Vobarahttp://www.life.hu/news/20170113-vobara-elpusztult-a-fovarosi-allat-es-novenykert-allata.htmlSzomorú hírt közölt tegnap a Fővárosi Állat- és Növénykert. Elpusztult az egyik közönségkedvenc, a Vobara névre hallgató koala. NewsOrigo92 éves dédnagyanyját tartotta fogva egy disznóólban a férfihttp://www.life.hu/news/20170113-disznoolban-raboskodott-egy-92-eves-no.htmlÉvekig élt szörnyű körülmények között, rabságban az idős nő. NewsThinkstockBalesetveszélyes idő várható: ónos eső, havas eső, havazás is leszhttp://www.life.hu/news/20170113-onos-eso-havas-eso-havazas-balesetveszelyes-ido.htmlSokkal kellemesebb idő van, már ami a hőmérsékletet illeti, de ennél többre nem számíthatunk. Mindenféle csapadék hullik, ami miatt szörnyen veszélyessé válik a közlekedés: a közútkezelő egyenesen azt javasolta, hogy senki ne induljon útnak! Komoly a helyzet. NewsFotó: Polyák Attila - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.