Legalább 8 ember biztosan meghalt Mexikóban, miután egy férfi tüzet nyitott a mulató tömegre a BPM Festivalon. Állítólag az esemény több pontján is lövöldözés történt, a szemtanúk Twitteren figyelmeztették a résztvevőket, hogy mindenki maradjon biztonságos helyen, a hotelszobájában.

Tragikus vége lett a mexikói BPM Festiválnak. A több klubban zajló esemény záróbuliján egy ismeretlen egyszer csak tüzet nyitott az ünneplő tömegre. Az első hírek szerint 4-5 áldozatot követelt a tűz, de azóta kiderült, hogy legalább nyolc ember meghalt a támadásban.

Lövöldözés a mexikói BPM Festiválon: legalább 8 halottForrás: Facebook/The BPM Festival

A szemtanúk Twitteren számoltak be a borzalmas eseményről, és arra figyelmeztettek mindenkit, hogy maradjanak a hotelszobájukban.

A fegyveres először a Blue Parrot nevű klubban lőtt a mulató tömegbe, később kiderült, hogy ezután a The Jungel nevű szórakozóhelyen is tüzet nyitott. Mindkettő a BPM Festival színhelye volt, és összesen legalább 8 halálos áldozatot követelt a támadás. A fesztivál jelezte, felfüggesztik a további programokat. "A klubon kívül álltam, egy zsúfolt utcában, amikor történt. Amint meghallottuk a lövéseket, mindenki elkezdett menekülni, majdnem elsodort minket a kétségbeesett emberek tömege" - idézi a The Sun az egyik szemtanút. "Ahogy megfordultam, körbepillantottam a helyszínen. Egy férfit láttam meg, ahogy a saját vérében fetrengett a földön. Akár én is lehettem volna" - hangzott egy másik, borzalmas beszámoló. Egyelőre úgy vélik, hogy egy kábítószerbanda háborúja állhat a tömeges mészárlás mögött.