Döbbenetesen hideg hétvége jön: Mínusz 25 fok is lehet

Forrás: AFP/Thomas Kienzle -
hőmérséklet időjárás január
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Éjszaka az Alföldön (a Tiszántúl keleti felének kivételével), az Északi-középhegységben és a Dél-Dunántúlon sokfelé mínusz 15 Celsius-fok alá süllyedt a hőmérséklet. Az Északi-középhegységben több helyen mínusz 20, kisebb körzetekben mínusz 25 fok körül alakulhatnak a minimumok.

Péntekre Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést. Ezekben a megyékben mínusz 20 Celsius-fok alá csökkenhet a hőmérséklet. Ennek ellenére a hajnali ködfoltok feloszlása után ragyogóan napos idő lesz - írja a Köpönyeg.hu. Reggel zord hidegre van kilátás

-22 és -10 fok közötti értékekkel, és délután is jócskán fagyni fog.

Illusztráció Forrás: AFP/Thomas Kienzle

Budapestre és Pest, továbbá Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a hideg veszélye miatt. Az országos, középtávú előrejelzés szerint a hétvégén is marad a hideg idő: többfelé napközben is mínusz 10 fok körül alakulnak a napi maximumok, a leghidegebb órákban néhol mínusz 20 foknál is hidegebb lesz.

Emellett ködre, ónos szitálásra, hószállingózásra is készülni kell a hétvégén.

Szombat reggelre már nagyobb területen válik párássá a levegő, néhol zúzmarás ködfoltok is megjelennek. A kemény hideg folytatódik: reggel -15, délután -5 fok lehet a jellemző hőmérséklet.

Az éjszakai órákban foltokban sűrűbb, zúzmarás köd képződésére kell számítani főként az Alföld északi felében és az Északi-középhegység völgyeiben. Ködfoltok napközben is megmaradhatnak, legnagyobb eséllyel a Nyírségben.

Vasárnap tovább terjeszkedik a pára és a ködfelhőzet, de még mindig lehetnek derengő tájak is. A ködfelhős tájakon ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. Maradhat az egész napos fagy.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.