Ezek voltak az elmúlt évtizedek legsúlyosabb magyar buszbalesetei

Verona buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tizenhatan haltak meg a középiskolás diákokat szállító magyar autóbusz péntek éjjeli veronai balesetében, a sérültek száma 26. Szijjártó Péter szombat délelőtt adott sajtótájékoztatót a súlyos balesetről.

Az MTVA-Sajtóadatbank összeszedte a hasonló, tragikus kimenetelű buszbaleseteket, amik az elmúlt évtizedekben történtek:

1983. szeptember 14. - A debreceni Medicor Művek autóbusza Ausztriában, Graz mellett szakadékba zuhant, a balesetben 15 ember meghalt, 31 megsérült.

1988. július 19. - Jugoszláviában, Topolya és Kishegyes között egy magyar turistákat szállító busz fának ütközött és felborult, 4 utas meghalt, 14 megsebesült.

1988. augusztus 22. - Ausztriában, Schwechat és Schwadorf között a Cooptourist turistabusza egy keresztbe fordult teherautóval ütközött, amely felhasította a busz oldalát. A szerencsétlenségnek 12 halálos áldozata és 22 sérültje volt.

1991. augusztus 7. - Az ausztriai Trieben közelében egy magyar turistákat szállító autóbusz egy meredek lejtőn lefelé haladva letért az útról és mintegy 100 métert zuhant. A balesetben 16 ember meghalt, 21 megsérült.

1992. június 27.- Ausztriában, a stájerországi Steinberg és
Unterwald között egy Olaszországból hazafelé tartó magyar autóbusz áttért a szemközti sávba, majd a védőkorlátot átszakítva tíz métert zuhant. A balesetnek két halálos áldozata volt, 7 utas maradandó sérüléseket szenvedett, 14-en súlyosan, 12-en könnyebben megsérültek.

1999. január 24. - Ausztriában, a stájerországi Deutschlandsberg közelében egy kőszegi középiskola diákjait szállító turistabusz egy rendkívül meredek szakaszon letért az úttestről, és többször átfordulva lezuhant a domboldalon. A balesetben 18 utas meghalt, 27-en megsérültek.

2007. október 29. - Ausztriában a stájerországi Modriach közelében egy olasz bajnoki labdarúgó-mérkőzésről hazafelé tartó szurkolókat szállító magyar turistabusz lesodródott az útról, majd az oldalára dőlve ötven métert csúszott az út menti töltésen. A balesetben hárman meghaltak, 25 ember sérüléseket szenvedett.

2011. november 7. - Az egyiptomi Hurghadában közúti balesetet szenvedett egy magyar turistákat szállító busz, a balesetben 11 ember meghalt, 29 megsérült.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.