Szijjártó Péter sajtótájékoztatót adott az olaszországi buszbalesetről

Forrás: MTI/EPA/ANSA / POLIZIA DI STATO/Polizia Di Stato / Handout -
Verona Olaszország buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megrendülve, könnyeivel küszködve adott sajtótájékoztató az olaszországi buszbalesetről Szíjjártó Péter szombat délelőtt. Új információkat közölt a tragédiával kapcsolatban.

16 áldozatot követelt a szörnyű baleset, amiben a budapesti Szinyei gimnázium diákjai utaztak. Mivel a hivatalos létszámtól eltérő számú utas tartózkodott a buszon, ez a szám még sajnos nőhet. Az áldozatok halálát az okozhatta, hogy nem tudták időben elhagyni az égő buszt, a hírek szerint egyesek ki is repültek a járműből.

Verona, 2017. január 21. Az olasz rendőrség által közzétett felvételen a magyar diákokat szállító, kiégett autóbusz az olaszországi A4-es autópályán egy veronai csomópontnál 2017. január 21-én. A Franciaországból hazafelé tartó busz balesetében tizenhat középiskolás diák életét vesztette, a sérültek száma 39. (MTI/EPA) Forrás: MTI/EPA/ANSA / POLIZIA DI STATO/Polizia Di Stato / Handout

Egy tanuló van életveszélyben, őt mesterséges kómában tartják, ketten pedig nagyon súlyosan sérültek. 10 súlyosan és 13 könnyebben sérült diák van. Tizenketten biztosan rendben vannak, őket először egy rendőrségi épületbe szállították, utána pedig egy szállodában helyezték el őket. A külügyminiszter az iskola igazgatójával is egyeztetett, aki megerősítette, hogy ő sem 54 utasról tudott, de Szijjártó a további vizsgálatokig nem akart erről többet mondani.

A külügyminiszter elmondta, hogy a diákok hazatérését, a holttestek hazaszállítását, a szülők kinttartózkodását a magyar kormány fedezi, minden egyéb felmerülő költésggel együtt. A sajtótájékoztató ideje alatt a pontos lista is összeállít arról, hogy kik azok a diákok, akik kórházban tartózkodnak és kik azok, akik sértetlenül megúszták a balesetet, a szülőknek tehát már tudnak tájékoztatást adni.

Szörnyű videó: Így égett a magyar diákokat szállító buszhttp://www.life.hu/news/20170121-videon-az-olaszorszagban-szerencsetlenul-jart-busz.htmlA veronánál történt buszbalesetben a Szinyei gimnázium tanulói utaztak, akik síelni voltak Franciaországban. A jármű teljesen kiégett. NewsOrigoVégleges a mérleg: 16 magyar fiatal halt meg a veronai buszbalesetbenhttp://www.life.hu/news/20170121-16-halott-es-36-serult-a-veronai-buszbalesetben.htmlTizenhatan haltak meg a középiskolás diákokat szállító magyar autóbusz péntek éjjeli olaszországi balesetében, a sérültek száma 39 - jelentették hírügynökségek az olasz tűzoltóság közlésére hivatkozva. News--Budapesti gimnázium diákjai utaztak az Olaszországban kigyulladt buszonhttp://www.life.hu/news/20170121-budapesti-gimnazium-diakjai-utaztak-az-olaszorszagban-felborult-buszon.html--Budapesti gimnázium diákjai utaztak az Olaszországban kigyulladt buszonhttp://www.life.hu/news/20170121-budapesti-gimnazium-diakjai-utaztak-az-olaszorszagban-felborult-buszon.html--Magyar diákokat szállító busz égett ki Olaszországban - Sok a halotthttp://www.life.hu/news/20170121-magyar-diakokat-szallito-busz-borult-fel-olaszorszagban-tobb-halott.htmlSzörnyű baleset történt péntek este Olaszországban: felborult egy magyar diákokat szállító busz. Legkevesebb heten meghaltak. News--Egyre több jégpályát jelölnek ki a Balatononhttp://www.life.hu/news/20170121-egyre-tobb-jegpalyat-jelolnek-ki-a-balatonon-balatonatcsuszas.htmlHosszú évek óta nem volt ilyen hosszú ideig téli sportolásra alkalmas a Balaton jege, mint most: sorra nyílnak a kijelölt jégpályák, és rengeteg jeges programot szerveznek erre a hétvégére is - közölte Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség elnöke.News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.