Hős tanár mentette a diákokat az égő buszból a veronai balesetben

Verona buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tizenhat súlyosan megégett holttestet emeltek ki a tűzoltók a Verona mellett balesetet szenvedett, magyar középiskolás diákokat szállító autóbusz roncsai közül - közölte szombat reggel a veronai közlekedési rendőrség parancsnoka, Girolamo Lacquaniti.

Közlése azt jelenti, hogy a 16 halálos áldozat mindegyike azok közül került ki, akik nem tudták elhagyni az ütközés után azonnal kigyulladt járművet. Tájékoztatása szerint 13 fiatal úgy menekült meg, hogy az ablakokon keresztül kimászott a buszból.

Timaffy Judit milánói magyar főkonzul elmondta, hogy a buszon hátul ülők az ablakokat kitörve, teljes pánikban jutottak ki a járműből. Sokan közülük aludtak, és az ütközéstől ébredtek fel. Többüket egy testnevelő tanár mentette meg, aki többször visszament a buszba, hogy onnan újabb diákokat hozzon ki, őt kórházba vitték súlyos égési sérülésekkel - mondta el a főkonzul.

A veronai rendőrparancsnok azt is elmondta, hogy ismereteik szerint más jármű nem volt érintett a balesetben, és egyelőre vizsgálják, hogy az autóbusz miért szaladt le az útpályáról.
Az olasz állami RAI rádió közlése szerint egy szlovén kamionsofőr, aki a busz mögött haladt, valamilyen problémát látott a busz egyik kerekénél, és próbálta jelezni a sofőrnek, aki azonban nem tudott elég gyorsan reagálni. A szlovén sofőr a baleset helyszínén segített a mentésben is.

Az autóbuszon a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjai utaztak, és a jármű az autópálya melletti korlátnak, majd egy felüljáró tartóoszlopának csapódott. A hivatalos adatok szerint 54 utas - köztük felnőtt kísérők - és két sofőr volt a buszon, de információk szerint ennél többen voltak rajta, egyelőre tisztázatlan okból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.