Veronai baleset: Zajlanak az előkészületek a túlélők hazaszállítására

Verona veronai buszbaleset buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) megkezdte az előkészületeket a veronai buszbaleset túlélőinek hazahozatalára, kórházi elhelyezésük megszervezésére - mondta a szervezet kommunikációs és pr-igazgatója szombaton az MTI-nek.

Győrfi Pál elmondta: a mentőszolgálat főigazgatójának vezetésével elindult a helyszínre egy szakemberekből álló csoport, hogy ott segítse a sérültek hazahozatalával kapcsolatos szervezői munkát. Jelezte azt is, hogy már négy fővárosi kórház jelentkezett az OMSZ-nél, hogy teljes kapacitással állnak rendelkezésre.

Az olasz rendőrség által közzétett felvételen a magyar diákokat szállító, kiégett autóbusz Forrás: MTI/EPA/ANSA / POLIZIA DI STATO/Polizia Di Stato / Handout

Elmondta továbbá: a helyszínen derül majd ki, hogy

melyik sérült mikor lesz szállítható, milyen módon hozható haza, sérülései alapján melyik kórház lesz a legmegfelelőbb számára.

Mint ismeretes, péntek éjszaka Olaszországban balesetet szenvedett egy magyar diákokat szállító autóbusz, a balesetben többen meghaltak.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombat délelőtti sajtótájékoztatóján közölte: tizenhat halottja, egy mesterséges kómában tartott, életveszélyes állapotú, két nagyon súlyos, tíz súlyos és tizenhárom könnyű sérültje van a Verona közelében történt buszbalesetnek, tizenketten sérülések nélkül élték túl a balesetet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.