Veronai baleset: Megtalálták egy "hős áldozat" holttestét: Ablaktörő kalapáccsal a kezében halt meg

Forrás: MTI/EPA/ANSA / POLIZIA DI STATO/Polizia Di Stato / Handout -
Verona veronai buszbaleset buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mint ismeretes, péntek éjszaka Olaszországban balesetet szenvedett egy magyar diákokat szállító autóbusz. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombat délelőtti sajtótájékoztatóján közölte: tizenhat halottja, egy mesterséges kómában tartott, életveszélyes állapotú, két nagyon súlyos, tíz súlyos és tizenhárom könnyű sérültje van a balesetnek. Tizenketten sérülések nélkül élték túl a balesetet.

Ahogy arról korábban a Life.hu beszámolt, egy tornatanár életeket mentett az égő buszon. A milánói magyar konzul, Timaffy Judit azt mondta, a gimazistákkal utazó testnevelő tanár többek életét is megmentette, amikor visszament értük az égő buszra - írja a hvg.hu.

A férfi a hátán súlyos égési sérüléseket szenvedett, kórházba szállították.

Az olasz rendőrség által közzétett felvételen a magyar diákokat szállító, kiégett autóbusz Forrás: MTI/EPA/ANSA / POLIZIA DI STATO/Polizia Di Stato / Handout

A konzul azután mondta ezt, hogy a helyszínen beszélt a túlélőkkel. A tanár annyit mondott még a konzulnak, hogy mikor meglátta a lángokat, az utastér egyből füsttel telítődött, ezt már a Corriere írja.

Egy "hős áldozat" holttestét is megtalálta az olasz veronai autópályarendőrség,

vezetőjük, Girolamo Lacquaniti azt mondta, az egyik holttest kezében még ott szorongatta az ablakok kitöréséhez a buszokra készített kalapácsot, így azt feltételezik, hogy a miután kitörte az egyik ablakot, előbb másokat segített ki a buszból, hogy megmeneküljenek. Ő viszont nem élte túl.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.