veronai buszbaleset Református Szeretetszolgálat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A péntek éjszakai, tragikus olaszországi baleset megrendítette az egész országot. A Magyar Református Szeretetszolgálat azonnal felajánlotta segítségét, így a tragédia valamennyi érintettjének rendelkezésére áll a Szolgálat krízisintervenciós lelkigondozói csoportja.

A Református Szeretetszolgálat szakemberei felajánlották segítségüket az olaszországi buszbalesetben érintett budapesti gimnáziumnak, a fasori református gimnáziumnak, a túlélőknek és hozzátartozóknak. Az egyeztetések során egyértelművé vált, hogy ebben a nehéz helyzetben legfőképp lelki segítségnyújtásra van szükség. A Szeretetszolgálat így felajánlotta hosszú távú együttműködését az érintetteknek, hogy segítséget nyújtson a tragédia feldolgozásában - áll a közleményükben.

Gyertyagyújtás és megemlékezés a Szinyei Merse Gimnázium előtt Fotó: Szabó Gábor - Origo

A természeti- és emberi mulasztásból történő katasztrófák lelkileg, pszichésen is különleges terhet rónak a katasztrófát átélő emberekre. A különleges helyzet sajátos, speciális lelkigondozói eljárásokat kíván, mint például a kríziskezelés, vagy a traumás és poszttraumás élethelyzetek kezelése. A krízisintervenciós lelkigondozói csoport tagjai olyan önkéntes segítő szakemberekből állnak, akik alapvégzettségük mellett speciális lelkigondozói végzettséggel (pasztorálpszichológiai, mentálhigiéné, stb.) is rendelkeznek.

/1701/Veron201712117440

Megrendüléssel fogadta a buszbaleset hírét a Magyar Református Szeretetszolgálat minden munkatársa és önkéntese. Minden érintettnek, hozzátartozónak sok erőt, vigasztalódást és a sérülteknek mielőbbi felépülést kíván.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.